duminică, 28 septembrie 2014

Dacia Plant - furnizor de fericire


Copiii sunt minunea din viata noastra si atunci cand apar dau un nou sens vietii. 
Nu cred ca exista bucurie mai mare pentru o pereche de tineri care si-a dorit o asemenea minune in viata lor ca bucuria simtita atunci cand isi tin pentru prima data in brate copilul, cand ii analizeaza trasaturile si fiecare particica a corpului, cand ii numara degetelele, cand medicii le confirma ca este perfect sanatos sau il aud pentru prima data gangurind, rostind primele cuvinte, ii vad primul zambet sau primii pasi. 
Dar si tristetea este direct proportionala pentru cei care afla pentru a nu-stiu-cata-oara ca nu a fost sa fie nici luna asta! 
Poate ca barbatii stiu sa ascunda mai bine o suferinta provocata de intarzierea venirii pe lume a unui mostenitor, insa pentru noi ca femei este destul de greu sa trecem luna de luna peste un rezultat negativ aratat de testul de sarcina. Uneori ti se poate parea ca viata e nedreapta, ca alte femei raman insarcinate din prima incercare, altele nici nu isi doresc copii si ii abandoneaza prin maternitati si orfelinate iar tu, care iubesti atat de mult copiii si ii doresti atat de mult in viata ta, nu ai norocul sa strangi la piept o asemenea faptura.
Parca te-ai saturat sa raspunzi cu deja cunoscutul text: "Cand o vrea Domnul" tuturor celor care te intreaba de un junior. Doar nu o sa le spui ca dupa toate controalele si asigurarile medicale ca totul e OK atat la tine cat si la partener, tu nu poti ramane insarcinata. Probabil prietenele tale care au trecut prin aceeasi situatie ti-au spus ca in asemenea cazuri este de folos sa inlaturi stresul din viata ta. Altele poate te-au sfatuit sa urmaresti perioada fertila, sa-ti iei temperatura bazala sau sa consumi anumite alimente care sporesc fertilitatea precum carne rosie, peste, legume cu frunze verzi, lactate sau citrice. Eu insa, pe langa un stil de viata sanatos pe care trebuie sa-l adopti, te sfatuiesc sa incerci puterea miraculoasa a plantelor. Pe piata romaneasca sunt mai multi producatori de remedii naturale insa cele mai bune materii prime naturale de pe meleaguri romanesti si retete originale le gasesti de 11 ani la Dacia Plant. Printre produsele Dacia Plant pe baza de plante precum ceaiuri, gemoderivate, comprimate, gama pentru copii Ingerasul, gama pentru femei Sublima, pulberi, siropuri sau tincturi, gasesti si un puternic revigorant, intineritor si stimulent al activitatii gonadelor ce mareste capacitatea de efort si tonusul psihic, elimina sterilitatea, impotenta si frigiditatea.
Numele acestui produs miraculos este Branca Ursului si poate fi gasit in orice magazin cu produse naturiste


Daca nu ai auzit inca de aceste comprimate pe baza de plante, pot sa iti spun ca Branca Ursului are urmatoarele actiuni:
- stimuleaza activitatea secretorie a glandelor sexuale
- afrodisiac
- tonic general digestiv si uterin
- reglator al activitatii nervoase
- stimulent al imunitatii locale nespecifice (la nivel renal si genital)
- vasodilatator genital
- vasodilatator periferic
- hipotensiv

De asemenea, pe langa faptul ca aceste comprimate pot fi folosite ca adjuvant in sterilitatea masculina si feminina, impotenta sau frigiditate, ele ajuta si in cazuri de anexita, metroanexita, insuficienta ovariana, amenoree, menopauza prematura, stari de oboseala si epuizare ca urmare a efortului fizic, ajuta in digestie dificila, balonari frecvente insotite de colici, insuficienta renala, hipertensiune arteriala sau circulatie periferica deficitara.

Iar daca vrei sa mergi la sigur, incerca si Macca, comprimate produse tot de Dacia Plant dintr-o planta anuala cultivata in tinutul muntos din centrul statului Peru - America de Sud de peste 2000 de ani, cunoscuta astazi ca si "ginseng peruvian". Macca imbunatateste functia erectila si ovulatia, reduce simptomele premenstruale (balonari, crampe, instabilitate emotionala), intensifica lubrefierea vaginala si apetitul sexual.


Printre actiunile acestor comprimate se numara:
- stimuleaza functia sexuala
- creste libidoul
- creste spermatogeneza si fertilitatea
- imbunatateste functia erectila
- amplifica ovulatia si apetitul sexual
- revitalizant
- regenerant
- adaptogen

Ai incredere in Puterea Plantelor! 
Plantele au facut minuni de mii de ani si inca mai continua sa o faca. Cine stie? Poate vor aduce o minune mica si in viata ta!

luni, 22 septembrie 2014

Mancarica picanta de verzisoare



Multa lume nu se inghesuie sa cumpere verzisoare de Bruxelles, in primul rand pentru ca nu le este familiar gustul sau aspectul dar si din cauza ca nu stiu cum ar putea sa le pregateasca.

Un fel de varza in miniatura, verzisoarele au doar 56 de calorii la suta de grame, fiind la fel de "usoare" ca broccoli. Previn aparitia cancerului de san, de esofag sau de stomac. Aroma amaruie a verzisoarelor de Bruxelles poate fi inlaturata cu un strop de lamaie iar in ceea ce priveste pregatirea lor, trebuie in primul rand fierte apoi folosite in tot felul de combinatii: salate, supe (cel mai des sunt folosite la supa minestrone) sau diverse mancaruri cu sau fara carne.

Eu le-am facut usor picante pentru ca imi place mancarea picanta si am folosit si masline. Mi s-a parut interesanta combinatia.

Ingrediente:
1 caserola verzisoare (500 g.)
1-2 morcovi
1 ceapa (poti folosi si cateva fire de ceapa verde)
O jumatate de dovlecel
O jumatate ardei gras rosu
2 rosii
100 g masline
100 ml suc de rosii
100 ml pasta de ardei gras
1 lingurita sos picant
1 lingurita sos de soia
patrunjel sau cateva frunze de busuioc (optional)
Sare, piper


Verzisoarele le pui la fiert intr-un vas cu apa si o lingurita de sare.


Toci marunt ceapa, ardeiul gras, dovlecelul, rosiile si dai morcovul pe razatoarea mare.
Calesti usor ceapa in putin ulei, adaugi restul legumelor, o lingurita sos de soia, pasta de ardei si sucul de rosii


Daca mai este nevoie completezi cu apa calduta, atat cat sa acopere in intregime legumele. Lasi pe foc pana incep sa se moaie legumele apoi adaugi verzisoarele fierte separat si maslinele. 




Potrivesti gustul cu sare si piper, adaugi sosul picant si patrunjelul tocat marunt. Mai lasi la foc mic in vasul acoperit aproximativ 15 minute apoi servesti mancarica. 



Pofta buna!

marți, 16 septembrie 2014

Logo1 te ajuta sa realizezi logo-ul potrivit pentru firma ta

Nu pot sa spun ca sunt chiar varza la desen. Mai degraba m-as incadra la varza cu carne si asta deoarece inca din copilarie am exersat ;). Pe peretii din camera cu creioane colorate sau pe lada de la pat cu faringosept pentru inceput apoi cu creta pe asfalt in fata blocului, a urmat pupitrul de la scoala pe care l-am umplut de iepurasi si fluturi in timp ce ati colegi isi scriau formulele la mate sau anii in care au avut loc diverse razboaie sau au trait anumiti domnitori. 
Imi aduc aminte ca in generala chiar eram considerata tare la desen, dar asta nu datorita vreunui talent ascuns ci datorita tatalui meu care imi creiona tot felul de peisaje si personaje. Talentul meu era la colorat. Aici chiar ma pricepeam. Stiam sa aleg culorile, urmam cu sfintenie liniile de creion, iar la sfarsit adaugam nota mea personala: conturul cu markerul negru. Eram singura din clasa care facea asa ceva si intotdeauna desenele mele erau de pus la "Panoul de onoare"!
Acum insa, daca m-ar pune cineva sa desenez ceva, orice, fara sa-mi specifice un obiect anume, cred ca m-as bloca. In afara de un smiley face, o inima sau o floare, nu stiu ce as putea desena.
Dar nici nu stau sa-mi bat capul. Asa cum exista experti in orice, exista si in acest domeniu oameni care stiu ce fac si se pricep la asa ceva.
Pai daca ma pricepeam cat de cat, nu realizam eu vestita frunza cu invitatie de explorare a gradinii carpatine? Si ce de-a bani adunam...
Dar ce-a fost a trecut, cascam ochii bine spre viitor. E bine sa o luam din timp ca doar si frunza aia se va ofili odata si-odata. 
Meseriasi in logo-uri, embleme firma, design etichete, design logo, sigle, carti de vizita si logo-uri pentru firme sunt cei de la Logo1.ro. Ii gasiti usor pe internet la adresa:  www.logo1.ro

Au ceva proiecte la care au lucrat si din ce am vazut, au facut treaba buna. Nu e treaba usoara sa creezi un logo pentru o firma. Parerea mea e ca implica si ceva responsabilitate; pana la urma un logo poate fi primul impact pe care un client il are cu firma respectiva, vazut in fuga intr-o revista, la un spot TV sau pe o carte de vizita. Un logo potrivit, creat de profesionisti ramane intiparit undeva pe retina si uneori poate face diferenta.
Asa ca daca daca ai o firma si cauti logo-ul potrivit, ai un blog si vrei sa-l personalizezi, cauti o sigla pentru compania ta sau pur si simplu esti curios datorita faptului ca i-am mentionat intr-un articol alaturi de faringosept, fluturi si frunza lu' madam, te invit calduros sa-i vizitezi.



luni, 15 septembrie 2014

Ketchup de casa


In ceea ce priveste conservele pentru iarna, muraturile, sucul de rosii sau ketchup-ul folosit toata iarna la pizza sau fripturi, atat cat pot, incerc sa le pregatesc in casa cu ingrediente cat mai naturale din gradina bunicilor sau cumparate din piata de la oameni simpli de la tara care nu stropesc culturile asa cum se intampla in cazul celor care produc strict pentru comert iar interesul lor este sa produca cat mai mult pentru a scoate un profit cat mai mare.
Consider ca sanatatea mea si a familiei mele este foarte importanta si atunci incerc pe cat posibil sa mancam cat mai sanatos.
Reteta pe care o folosesc de ani buni pentru a pregati sucul de rosii o gasiti aici: http://esticeeacemananci.blogspot.ro/2013/09/suc-de-rosii-aromat.html

Cat despre ketchup, probabil multi nici nu se gandesc ca pot renunta la ketchup-ul din comert si ca il pot inlocui cu cel pregatit in casa. Daca v-ati face putin timp sa analizati ingredientele folosite de producatori, veti observa pe langa apa, pasta de tomate, zahar, sare si otet mai folosesc si amidon modificat, sorbat de potasiu (E202) sau benzoat de sodiu (E211) care combinate cu alte substante din alte alimente din comert pot avea pe termen lung efecte negative asupra organismului.
Si atunci cel mai bine ar fi pe cat posibil sa incercam sa pregatim in casa ceea ce se poate pregati cat mai sanatos.
Reteta de ketchup este simpla: rosii, ardei kapia, ceapa, usturoi, zahar, otet, sare si condimentele preferate.
Mai jos gasiti cantitatile folosite de mine si reteta de ketchup de casa. Va garantez ca gustul este deosebit si va fi apreciat de intreaga familie si prieteni.

10 kg rosii
3,5 kg ardei kapia
5 cepe
5 catei usturoi
100 ml otet
5 linguri de zahar
1 lingura sare grunjoasa
1 lingurita boia de ardei dulce
3-4 foi de dafin
Piper, busuioc, oregano

Rosiile se spala, se taie in 4 si se trec prin masina de tocat cu separator pentru seminte.
Ardeii capia se coc pe gratar sau grill si se curata de pielita apoi se dau prin masina de tocat impreuna cu ceapa si usturoiul. Puteti la fel de bine sa le maruntiti impreuna in cuva robotului sau cu ajutorul blenderului.



Intr-un vas pe foc se pune sucul de rosii si frunzele de dafin si se lasa sa traga cateva clocote. 


 Se adauga si pasta rezultata din ardei, ceapa si usturoiul si se lasa la fiert la foc mic pana in momentul in care compozitia incepe sa se ingroase. Adaugati apoi condimentele: boiaua de ardei, sare, piper, busuiocul si oregano apoi zaharul si otetul. Mai lasati pe foc 20 -30 minute apoi lasati la racit.  La sfarsit scoateti foile de dafin din ketchup.




Va recomand sa mai treceti o data compozitia prin blender pentru a obtine o consistenta mai fina, asemanatoare ketchup-ului din comert.


Cat este inca cald, turnati ketchup-ul in sticle sau borcane mai mici bine spalate (eventual si sterilizate 10 minute in cuptor), infiletati capacele si le puneti la sterilizat 20 minute intr-o oala mare cu apa si un prosop pe fund.



Le depozitati in camara si va bucurati toata iarna de gustul desavarsit al ketchup-ului de casa.


Comentarii

Comment Box is loading comments...