joi, 15 octombrie 2015

Remediu naturist pentru tuse: siropul de ridiche neagra cu miere



Dacă ești în căutarea unui tratament naturist pentru a trata o tuse, poți încerca siropul de ridiche neagră cu miere. Este indicat în tratarea tusei de orice fel, a răgușelii, a durerii în gât, combate gripa și răceala și întărește sistemul imunitar. 
Personal, mi se pare o alternativă mult mai bună decât siropurile de tuse din comerț care pe lângă plantele care au același efect, au și foarte mult zahăr și tot felul de arome, mai ales siropurile pentru copii.

Dacă te hotărăști să pregătești acest sirop pentru familia ta, ai nevoie de:

1 ridiche neagra

2-3 linguri cu miere de albine



Mod de preparare:
Speli bine ridichea neagră și o ștergi apoi cu un prosop.
În partea de sus (unde au fost frunzele) tai în plan orizontal un capac și foarte puțin în partea de jos cât să oferi stabilitate ridichii. Cu ajutorul unei lingurițe începi să scobești ridichea și să elimini treptat conținutul, având grijă să lași un perete de aproximativ 1 cm de jur împrejur. 



Pui mierea de albine în scobitura creată (ca și nivel, puțin peste jumătate), acoperi cu capacul și o lași peste noapte la macerat într-un vas, la loc călduț (în bucătărie e perfect). 


Dimineața vei observa că lichidul din ridiche aproape că s-a dublat (sau chiar a dat pe-afară, în funcție de cât de multă miere ai pus) și îl poți transfera într-un recipient, completând cu miere în scobitura din ridiche pentru un nou rând de sirop. Noi obișnuim să luăm câte două lingurițe de sirop chiar de la primele simptome de răceală sau ori de câte ori ne sâcâie o tuse. Nu are un gust rău și dacă e pus într-o sticluță de sirop de tuse și administrat cu seringa de nurofen de exemplu e ușor acceptat și de cei mici.

Eu i l-am dat pentru prima dată băiețelului meu după vârsta de 2 ani jumătate pentru o tuse rămasă după o răceală și la noi a funcționat, acum depinde de fiecare organism și de complicațiile apărute. Din cauză mierii de albine, nu poate fi administrat la copiii sub 1 anișor și oricum, când sunt așa de mici, cel mai bine e să-i vadă un medic înainte de a le da noi ceva.

Sănătate!
  


Comentarii
0 Comentarii
Comentarii Facebook de Tricks Tips Tutorials

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii

Comment Box is loading comments...