vineri, 31 august 2018

Friptura de iepure la cuptor









Cea mai aromată, fragedă și gustoasă friptură de iepure se obține combinând mirodeniile preferate cu unt, vin și bere. Nu știu exact cine a inventat această combinație însă eu am gustat prima dată friptura de iepure gătită în acest fel la sora mea și de atunci numai așa o pregătesc. Chiar și cei care declarau sus și tare că ei nu mănăncă carne de iepure au rămas surprinși când au aflat că ceea ce ei au crezut a fi curcan sau pui a fost de fapt iepure.
Ca și condimente folosesc de fiecare dată ce am in casă și ce consider eu că ar merge cu carnea de iepure. Pe lângă sare și piper adaug cimbru, rozmarin, busuioc, oregano, boabe de coriandru, boia de ardei sau boabe de mustar.
Dacă am musafiri pregătesc un iepure întreg de 1,5 - 2 kg însă de cele mai multe ori îl împart în 2 și dintr-un iepure gătesc de 2 ori. 
Carnea de iepure este foarte sănătoasă, este o carne slabă și este perfectă și pentru copii, iar dacă provine din surse sigure, cu atât mai bine. 

Dacă vrei să încerci rețeta pe care o folosesc eu pentru a pregăti carnea de iepure, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
carne de iepure
o ceapă
5-6 căței de usturoi
2 morcovi
100 g unt
250 ml bere
250 ml vin
mix de condimente 

Mod de preparare:

Într-un vas pentru cuptor se pune ceapa și usturoiul tăiate mai grosier, morcovul tăiat rondele și bucățele de unt.
Carnea se condimentează și se amestecă cu legumele din vas. 






Deasupra se toarnă vinul amestecat cu bere și un pic de sare. 
În funcție de vas poți mări sau micșora cantitatea de vin și bere, ideea e să cuprindă bine carnea deoarece ea va fi mai mult fiartă la cuptor și doar la sfârșit rumenită și dacă nu e acoperită bine, va ieși o friptură uscată.


Deasupra vasului pun de obicei hartie de copt și apoi o folie de aluminiu pentru a închide bine vasul și astfel friptura se face fragedă, toate aromele se combină perfect și intră în carne. 

(Nu recomand folosirea foliei de aluminiu direct pe alimente, mai ales la cuptor la temperaturi peste 150 grade, dar totuși îi apreciez utilitatea în bucătărie, așa că am găsit modul perfect de a o utiliza făra a ma gândi că ar putea dăuna sănătății) 

Se dă la cuptor pentru aproximativ o oră la 180 grade apoi se înlătură folia de aluminiu și hârtia de copt și se mai lasă cam 30-40 minute să se rumenească frumos. 
Îți vei da seama că e făcută carnea atunci când vei băga o furculiță într-o bucată de pulpă și vezi că intră foarte ușor deoarece de obicei pulpele se fac cel mai greu.


Poftă bună!




Comentarii
0 Comentarii
Comentarii Facebook de Tricks Tips Tutorials

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii

Comment Box is loading comments...