joi, 30 iunie 2016

Tarta cu dovlecei si telemea



Dacă nu mai știi ce să mai gătești, să fie sănătos, cu ingrediente puține și să se facă rapid, iată răspunsul: o tartă cu dovlecei și telemea de vacă. Această rețetă de Tartă cu dovlecei și telemea (de vacă/oaie/capră - după preferințe) e potrivită pentru o cină ușoară dar poate fi servită și ca aperitiv sau luată în pachet la serviciu.

Ingredientele sunt următoarele:
2 dovlecei
2 morcovi
250 g brânză telemea
250 g șuncă
150 g făină amestecată cu jumătate plic praf de copt
100 ml smântână
o ceapă 
o legătură de pătrunjel
sare, piper
2-3 linguri ulei


Bați bine ouăle cu un praf de sare, adaugi uleiul, smântâna și făina și amesteci până obții o compoziție omogenă ca cea pentru clătite.


Cureți dovleceii și morcovii și îi dai pe răzătoarea mare. 
Tot pe răzătoarea mare vei da șunca și telemeaua, mărunțești ceapa și toci mărunt pătrunjelul.
Amesteci toate ingredientele cu compoziția de ouă și făină, condimentezi după gust și răstorni totul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Dai la cuptor pentru aproximativ 40-50 minute.





E delicioasă. Garantez!