joi, 30 iunie 2016

Placinta rapida cu branza sarata



Îmi plac atât de mult plăcintele cu brânză încât aș face în fiecare săptămână câte o tavă și tot nu m-aș sătura. Dacă am poftă de ceva dulce, fac plăcinte clasice cu brânză dulce, stafide și aluat frământat, însă dacă vreau să pregătesc o plăcintă aperitiv cu brânză sărată și sunt în criză de timp sau nu am chef de frământat, apelez la clasicul foietaj pe care îl las la dezghetat la temperatura camerei înainte de a mă apuca de plăcintă. 
Dacă vrei să pregătești și tu o rețetă rapidă de Plăcintă cu brânză, vei avea nevoie de:
1 pachet mic foietaj  de 800 g
1 kg brânzeturi (caș, brânză de vaci, telemea, cașcaval...)
3 ouă
o legătură de mărar
100 g măsline verzi fără sâmburi
sare, piper

Pentru compoziția de brânză amesteci toate brânzeturile (cașcavalul telemeaua sau brânzeturile mai tari le dai pe răzătoare) cu ouăle, mărarul tocat mărunt și măslinele tocate. Potrivești gustul cu sare și piper.


Întinzi bine foietajul pentru a nu crește prea mult la copt și îl pui în tava tapetată cu hârtie de copt. Înțepi aluatul din loc în loc cu o furculiță și întinzi compoziția de brânză deasupra. 


Întinzi și cealaltă bucată de foietaj peste plăcintă și cu un cuțit ascuțit porționezi plăcinta în pătrate de 4x4 cm.


Dai plăcinta la cuptor pentru 45 minute sau până când s-a rumenit frumos deasupra.


 Se lasă la răcit în tavă și se servește cu poftă.
Are un gust excepțional. Garantez!