marți, 25 august 2015

Vinete acordeon



Am văzut o imagine cu acest preparat și pur și simplu mi-a lăsat gura apă așa că a trebuit să-l încerc. Am modificat rețeta în funcție de ce aveam prin frigider și a ieșit un deliciu culinar. În plus, este o rețetă sănătoasă, destul de ieftină și se pregătește foarte ușor.

Dacă vrei să încerci rețeta de Vinete acordeon, ai nevoie de:
1 vânătă
1 dovlecel
2 ardei capia (sau ardei gras roșu)
150 g cărniță (cârnați, mușchi file, șuncă, costiță - orice ai prin frigider) 
100 g cașcaval (sau mozzarella)
usturoi (opțional)
sare, piper (sau mix din condimentele preferate)

După ce ai spălat legumele, tai vânăta și dovlecelul pe lungime în mai multe fâșii de la vârf până la cotor, fără însă a le desprinde complet. Condimentezi fiecare felie în parte cu sare și piper (eu am pus și puțin praf de chilli, dar poți condimenta cu orice îți place)
Tai în fășii ardeiul capia și în bucățele mici cărnița și cașcavalul.
Intercalezi fășiile de vânăta cu cele de dovlecel. 



Apoi introduci pe lângă ele bucățele de carne, ardei și cașcaval.




Transferi totul într-o tavă tapetată cu hărtie de copt (sau poți face de la început toată operațiunea direct în tavă) și bagi tava în cuptorul încins (180 grade sau treapta 4) pentru aproximativ 45 minute.


Cam așa arată când o scoți de la cuptor, cașcavalul se rumenește frumos deasupra iar legumele sunt moi și îmbibate perfect cu gustul condimentelor și al bucăților de carne. 


După preferință, în momentul servirii le poți stropi cu puțin mujdei de usturoi. Sunt demențiale.


Și secțiune. 


Poftă mare!