vineri, 31 octombrie 2014

Ce nu stiai despre scaunele auto

În cazul în care încă nu ai aflat, țin să te anunț ca ești pasibil de amendă dacă nu transporți copiii în condiții de maximă siguranță. Copilul mai mic de 3 ani trebuie transportat într-un scaun special omologat  iar cei mai mari trebuie în mod obligatoriu să aibă centură de siguranță.
Ordonanţa de urgenţă nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice a fost modificată şi completată printr-o ordonanţă publicată în Monitorul Oficial din 29 august, prin urmare e oficial și obligatoriu.
Această regulă nu e nouă, însă noutatea e că acum te și amendează cu puncte de penalizare și bani care știm cu toții că nu cad din cer.

Mi se pare aiurea că a trebuit să se dea o lege care să reglementeze lucrul acesta din moment ce fiecare părinte ar trebui să urmărească în primul rând siguranța copilului pe care îl transportă în mașina proprie. 
E o chestie de siguranță și pentru noi părinții, pentru că știm cu toții cât de imprevizibili sunt copiii. Te uiți în oglinda retrovizoare și îl vezi cum stă liniștit pe banchetă iar în secunda doi e în picioare și face cu mâna mașinii care e în spatele tău.

Dar poate tu ai un copil mai cuminte pe care unde îl pui, acolo stă. Și în acest caz tot trebuie să îl asiguri căci nu poți avea încredere în ceilalți participanți la trafic. Unul pune  frână bruscă din cauză că i-a căzut telefonul sub banchetă sau i-a apărut un câine în față și astfel te obligă și pe tine să frânezi brusc. Chiar vrei să-ți vezi copilul cum plonjează de pe bancheta din spate direct pe lângă tine?
Poate părea dramatic însă accidente rutiere se întâmplă la tot pasul și televiziunile de știri ne arată asta tot timpul.

Cred că știi și tu că e mai bine să previi decât să tratezi și atunci dacă ții la viața copilului tău, cel mai bine e să folosești metodele indicate de specialiști și impuse de legislația în vigoare. Uneori viața poate costa doar 250 lei. 

Poate că pe partea de legislație o mai dai la pace cu polițistul (eu sper că nu în asemenea cazuri când e în joc viața unui copil), însă pe partea de vină morală nu te mai poate scăpa nimeni. 
Dacă legea spune că acei copii cu vârstă de până în 12 ani sau cu înălțime sub 150 cm nu au voie să stea pe scaunul din dreapta șoferului și trebuie să poarte centuri de siguranță adaptate greutății și dimensiunilor lor iar cei sub 3 ani se transportă numai în scaune auto omologate, conformează-te și respectă legea. În cazul unui accident soldat cu moartea copilului sau rănirea gravă, tu vei fi vinovatul moral și nu cel care a provocat accidentul.

Dacă nu știi cum să alegi scaunul auto pentru copil, îți voi oferi câteva sfaturi documentate căci sunt și eu mamă și îmi doresc ce e mai bun pentru copilul meu:

Scaunele auto pentru copii se aleg în funcție de greutatea sau vârsta copilului. Vei vedea și pe internet la cei care comercializează aceste articole că ele sunt grupate pe categorii de greutate sau grupa de vârstă.


Pentru nou-născuți sunt recomandate scaunele care se fixează cu spatele la direcția de mers și pot fi folosite cam până la un an sau până când copilul ajunge la maxim 13 kg.


Găsești scaune auto omologate pentru copii pe site-ul Babytrend.ro pentru toate categoriile de vârstă și greutate.

Pentru copiii cu greutatea cuprinsă între 9 și 36 kg (și pot fi folosite până la 4-5 ani) sunt scaunele care se fixează cu fața la direcția de mers. Acestea vin în tot felul de modele, cu centură de siguranță, spătar reglabil (foarte indicat pentru drumurile lungi când copiii obișnuiesc să adoarmă în mașină), cu sisteme suplimentare de stabilizare a capului și spatelui, sunt confortabile pentru micuți și conferă o poziție perfect sănătoasă pentru spatele lor.


În ultima categorie de scaune sunt incluse înălțătoarele. Acestea sunt recomandate pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani și greutatea între 15 și 36 kg. În funcție de buget poți alege pentru copilul tău unul din aceste modele:


Ai văzut în prima imagine că există scaune auto cu ISOFIX. 
Isofix este un sistem de prindere ce respectă standardele internaționale de prindere (este prescurtarea de la International Standards Organization FIX) iar scaunele care au acest sistem sunt mai sigure decât cele cu prindere prin centură și acest lucru deoarece se fixează strâns și nu permit mișcarea scaunului odată ce a fost montat.
Așa arată scaunele cu Isofix:


Chiar dacă sunt voci care afirmă că scaunele pot fi montate și pe bancheta din față (cele pentru prima categorie, montate cu spatele la direcția de mers, pentru bebeluși care mai regurgitează și trebuie să fii mereu atentă să nu se înece), eu sunt de părere că cel mai bine copilul se transportă în scăunel, pe bancheta din spate. Dacă e prea mic trebuie supravegheat de un adult și doar în cazuri excepționale pe bancheta din față însă atunci trebuie dezactivat airbag-ul. 
Uneori și eu evit să urc în dreapta șoferului, mai ales dacă nu am încredere în persoana respectivă, cunoscută fiindu-mi expresia de ”locul mortului” atribuită acestui loc.

Ca și ultim sfat, îți recomand să cumperi doar scaune auto pentru copii omologate, evită achiziționarea lor de la rubrica vânzări diverse din ziar sau de pe site-uri cu anunțuri pe internet. Nu ai nici o garanție pentru produsul respectiv, nu știi dacă e perfect funcțional însă pentru câțiva lei în plus poți sta cu conștiința împăcată. Am căutat de curiozitate limitele în care se comercializează un scaun auto pe Babytrend.ro și prețurile sunt undeva între 171 lei și 2.310 lei.
Dar mergând pe principiul cât ai atâta dai și cât dai atâta face, eu îți recomand să te orientezi undeva la mijloc.

În plus, pe Babytrend.ro găsești și alte produse pentru copii, cum ar fi pătuțuri, carusele muzicale, scaune masă pentru copii, premergătoare, balansoare, sănii (că tot vine iarna), cântare sau aparate aerosoli. 

Aboneaza-te la newsletter pentru a afla ofertele Babytrend de Black Friday și astfel poți achiziționa ceva mult mai bun la prețul pe care l-ai gândit inițial.


Esti și tu un mic artist?


În fiecare din noi se ascunde un artist. La mulți încă nu a fost descoperit, dar el există undeva și așteaptă să iasă la lumină. 
Nu ar trebui să-l lași prea mult să aștepte căci întunericul nu place nimănui. 

Gândește-te la pasiunile pe care le ai: îți place să desenezi, să pictezi, să faci fotografii, să coși, să te plimbi în natură sau să asculți muzică. Poate ai talentul de a transforma lucruri nefolositoare în adevărate obiecte de artă. Sau știi să împăturești un șervețel așa cum nimeni altcineva nu o face. Pictura pe sticlă e și ea o adevărată artă. Văd tot mai multe persoane care pictează icoane pe sticlă, dar poți începe cu căni, pahare sau rame pentru fotografii.
Pentru toate pasiunile tale, ascunse sau nu, încă în fașă sau în curs de dezvoltare, există Mustash.ro, un magazin online dar și offline (București) cu materiale pentru artiști și articole pentru activități creative.

Pe mine de exemplu mă relaxează cântatul. Nu pot spune că pasiunea mea îi relaxează și pe cei din jur așa că indicat ar fi să-mi găsesc o altă modalitate de a ma relaxa. Ar mai fi gătitul. Asta da, place tuturor, mai ales celor invitați la masă. Dar și când pun mâncarea în farfurie îmi place să o fac mai artistic, căci aspectul vizual duce informația direct la creier. Îmi place să cred că sunt și eu un mic artist în bucătărie.

Tot pentru relaxare, mulți aleg pictura. Ai nevoie de o pânză, care ajunge undeva la 20 lei (pentru dimensiunea 50x70), culori de ulei la 9 lei bucata și un set de pensule care poate fi în jur de 25 lei.



Prin urmare, cu maxim 100 lei îți poți exersa talentul la pictură. Ai putea avea marea surpriză să descoperi că ești chiar priceput. Dacă ai vizitat cel puțin o dată o galerie de artă ai văzut probabil că pe lângă picturi care într-adevăr te lasă cu gura căscată, sunt și unele care indiferent de poziția capului, unghiul din care privești sau imaginația bogată de care dai dovadă în alte circumstanțe, nu exprimă nimic. Pentru tine. Dar pentru un critic de artă ele au o valoare și ajung să se vândă pe bani frumoși. 
Orice talent ai avea, ai nevoie să exersezi pentru a ajunge la perfecțiune. Iar dacă ajungi să faci și bani din talentul tău, e și mai bine.
Și cum se apropie Black Friday, îți recomand să te gândești de pe acum ce talent ai vrea să dezvolți. Vizitează magazinul online Mustash.ro sau dacă ești din București pe cel din Calea Griviței nr. 37, sector 1. Săptămâna reducerilor la materiale pentru artiști începe pe 21 noiembrie și se termină pe 28 Noiembrie – Vineri – Black Friday.

Nu te opri doar la pictură, vezi poate ai talent la olărit, sau poate ai inspirație pentru crearea de bijuterii unicat din mărgele ori la croitorie. Găsești de toate pe Mustash.ro. Și poate ajung să-ți admir creațiile pe internet sau în vreo galerie de artă!

Ce să-ți cumperi de Black Friday?


Au început deja să curgă atenționările cu privire la ofertele care vor fi de Black Friday. Le primesc pe mail, am primit SMS-uri pe telefon, le văd și pe rețelele de socializare; mai lipsește să primesc în poștă pliante și sunt informată din toate părțile.

Ideea e că fiecare încearcă să-și câștige viitorii clienți din timp iar atunci când va fi marea îmbulzeală trebuie să mergi la sigur; stocurile se termină repede și riști să rămâi fără ceea ce ți-ai dorit. 
Mulți așteaptă poate câte un an de zile pentru a profita din plin de oferte, alții văd ceva chiar în ziua respectivă, își dau seama că au nevoie de produsul respectiv și îl și cumpără.

Eu sunt genul care nu arunc banii pe fereastră. Nu cumpăr un produs doar pentru că e la ofertă. Îl cumpăr pentru că am nevoie de el, îmi place sau doresc să-l ofer cadou cuiva. 

Acum întrebarea care apare e: ce își mai cumpără românii de Black Friday? 
În primul rând produse pe care nu și le-ar permite în mod obișnuit și ar trebui să facă un sacrificiu financiar prea mare pentru a le achiziționa (mașini de spălat, televizoare, aparate foto, telefoane) și produse care pot părea un moft dar de Black Friday devin o oportunitate (cum ar fi ceasurile).

Aș vrea să îți vorbesc un pic de moftul transformat în oportunitate. 
Dacă mergi pe stradă și întrebi pe cineva cât e ceasul, imediat scoate telefonul și îți spune. Au dispărut și glumele de genul: Cât e ceasul?/Cât o nucă!. Și totuși sunt oameni care poartă ceas la mână. Și o fac cu o anume eleganță încât e imposibil să nu sesizezi ceasul pe care îl poartă. 

De ce spun că ceasul e un moft? Pentru că toată lumea are telefon în ziua de azi și poate afla cât e ceasul. Însă un ceas frumos nu are toată lumea. Un ceas poate fi considerat o bijuterie dacă e de firmă, îți întregește ținuta și este admirat de cei din jur. Problema cu ceasurile frumoase și de firmă e ca sunt cam scumpe. Și aici vine în ajutorul tău Black Friday care îți dă oportunitatea de a achiziționa un ceas așa cum ai văzut sau admirat la șeful tău, doamna de la bancă, tipul sexy care își plătea telefonul sau vreo vedetă la TV.

Dacă și tu vrei să transformi un moft într-o oportunitate și îți cauți un ceas, cel mai simplu e să urmărești ofertele de Black Friday de pe CautCeas.ro. Între 22 și 28 noiembrie pe CautCeas.ro  găsești cele mai tari oferte de Black Friday! 

Iar ca să îți faci o idee, urmărește prețurile la ceasurile Hugo Boss de exemplu: http://cautceas.ro/ceasuri-de-mana/hugo-boss/
Momentan sunt destul de scumpe însă de Black Friday sperăm că reducerile vor fi consistente. Dacă reducerea aplicată de Black Friday mă satisface, îi voi lua un ceas soțului sau pentru a-l oferi cadou cuiva drag.




Iar pentru mine am pus ochii pe un ceas auriu astfel încât să îmi completeze ținuta fără a fi nevoită să renunț la bijuteriile de aur: Ceas Yves Camani Auron




Tu ți-ai cumpăra un ceas de Black Friday?




joi, 30 octombrie 2014

Insula celui de-al cincilea anotimp



Ce excursie interesantă, se gândi Maya. Stiam eu că ar trebui să mai existe şi altceva de vizitat decat mănăstiri, muzee şi grădini zoologice pe lumea asta...
Maya închise ochii şi încearca să-şi amintească din nou toate lucrurile văzute deoarece nu voia să uite nimic. Va trebui să ofere toate detaliile colegilor săi atunci când vacanţa va fi gata şi în mod sigur doamna de româna le va cere să scrie iar o compunere cu titlul: „Cum mi-am petrecut vacanţa de vară”, la fel cum a facut şi anul trecut şi în urmă cu doi ani.

Se uita în jur. Aeroportul era plin de oameni însă toţi erau liniştiţi. Nu era acea agitaţie pe care o văzuse la plecare. Tatăl ei stătea relaxat într-un scaun cu ziarul deschis la rubrica sportivă iar mama se întreţinea cu o doamnă de vârstă apropiată, vorbind probabil despre copii sau împărtăşind reţete culinare.
Mai avem de aşteptat, îşi spuse Maya în gând după ce privi panoul unde erau afişate sosirile şi plecările. Mai bine încep de acum să scriu şi voi avea mai mult timp liber atunci când ceilalti colegi vor sta în casă să-şi scrie compunerile.
Băgă mâna în gentuţa roz pe care o avea cu ea şi scoase un carneţel şi un pix. Rupse o foaie din carnet şi începu să scrie:

„Anul acesta mi-am petrecut jumatate din vacanţa de vară la ţară, la bunicii mei. A fost foarte frumos deoarece bunicii mei mă răsfaţă de fiecare dată când stau la ei. Nu mă ceartă niciodată, îmi povestesc lucruri amuzante din tinereţea lor şi atunci când primesc pensia îmi dau şi mie bănuţi să îmi iau ceva bun. In fiecare zi am vorbit la telefon cu Cristina, prietena mea cea mai bună care a rămas în oras deoarece bunicii ei sunt în Rai iar parinţii nu au lăsat-o să vină şi ea la bunicii mei. Intr-una din zile Cristina mi-a spus că părinţii ei au câştigat o excursie pe Insula celui de-al cincilea anotimp însa nu pot merge deoarece nu îşi pot lua concediu în perioada respectivă aşa că mi-a oferit mie şi părinţilor mei excursia.
A fost pentru prima dată când am călătorit cu avionul şi am avut emoţii foarte mari. Tot zborul am ţinut-o pe mama de mână iar la decolare şi aterizare inima mi se făcea mică, mică cât un purice. Ce am observat însă a fost că stewardesele de la Tarom sunt foarte drăgute, mi-au zâmbit mereu, m-au întrebat dacă doresc ceva şi chiar mi-au adus un pahar cu lapte atunci când le-am cerut. 


 După 4 ore de zbor cu avionul, a trebuit să mergem cu un microbuz până într-un port iar de acolo ne-am îmbarcat pe un vapor pentru a ajunge pe insulă.
Curiozitatea mi-a făcut drumul să pară şi mai lung. Nu mai auzisem de această insulă, iar faptul că mergeam într-un loc nou mă făcea să îmi doresc să ajung mai repede. Când am ajuns acolo aşteptarea ne-a fost răsplătită cu imagini de vis. Undeva în partea dreaptă se întindea un câmp cu flori în timp ce în stânga erau plantaţi tot felul de copăcei care deja aveau fructele coapte în ei. Iepuri alergau în jurul nostru şi se ridicau din când în când pe picioarele din spate privindu-ne. Păsărelele ciripeau într-un mod nemaiauzit şi chiar mi se părea că recunosc anumite linii melodice. La un moment dat tatăl meu chiar a exclamat: ”Parcă am fi în Rai”.

Am fost preluaţi de la mal în nişte maşinuţe cu pedale conduse fiecare de câte un bătrânel. In timp ce înaintam spre mijlocul insulei am trecut prin tot felul de zone, în unele era mai frig, în altele mai cald... pe cer era un soare arzător însă temperatura era una potrivită. Am zis că în mod sigur au numit aşa insula din cauză că nu a ştiut nimeni ce nume să-i dea.... Insula celui de-al cincilea anotimp... ce nume ciudat!

Apoi am văzut tot felul de animale pe care le-am mai văzut la televizor, pe internet sau la bunicii mei la ţară, chiar şi o vacuţă care semăna cu Florica, bălţata pe care bunicii mei au dat-o la abator căci era tare bătrâna şi nu mai dădea lapte.
După ce am vizitat o parte din insulă, am intrat într-o clădire imensă unde totul era de vis: peste tot domnea un alb imaculat, un miros de vanilie, ciocolată, rom şi scorţişoară, toate combinate dar într-un mod plăcut şi nişte vitrine mari în care erau tot felul de prăjituri. Pe partea stângă era o bandă rulantă pe care erau înşirate tot felul de brioşe iar în dreptul benzii, bunicuţe cu şorturi şi bonete albe în cap puneau migălos bombonele colorate pe fiecare brioşă.
Multe lucruri am mai văzut în această excursie însă nu înţelegeam de ce toate persoanele care lucrează acolo sunt în vârstă, ca bunicii mei. M-am gândit că poate trebuie să aibă multă experienţă, aşa că l-am întrebat pe ghidul nostru de ce nu angajează şi persoane mai tinere şi mi-a răspuns că pentru a avea grijă de animăluţe, de flori şi copaci şi pentru a pregăti toate acele bunătăţi trebuie multă răbdare, pasiune pentru lucrul bine făcut, experienţă, căldură sufletească şi mai ales dragoste, şi numai bunicii le pot oferi pe toate în acelaşi timp fără să ceară ceva la schimb.

Am asistat şi la mulsul vacilor, am văzut şi „gradiniţa” unde erau viţeluşii care atunci când vor ajunge mari vor lua locul părinţilor lor şi am ajutat şi eu la culesul câtorva fructe din livadă...”
Maya se opri din scris şi îşi ridică din nou privirea spre panou. Cu capătul pixului în gură şi hârtia în mână, se gândea la bunicii ei, la bunicii Cristinei pe care îi cunoscuse şi ea şi la exclamaţia tatălui său: ”Parcă am fi în Rai”...
O voce de femeie anunţă în engleză avionul care trebuia să-i duca acasă şi astfel o făcu să tresară şi să scape hârtia din mână.
In timp ce gândurile îi zburau dintr-o parte în alta, concluzionă fără să-şi dea seama, cu voce tare: „Deci aici e Raiul. Aici pleacă toţi bunicii...




joi, 2 octombrie 2014

Haina il face pe om si husa face telefonul



Cred ca ai observat si tu ca au inceput sa dispara telefoanele cu butoane iar in locul lor au inceput sa apara asa numitele telefoane inteligente. Cei care inca nu se pot desparti de vechiul telefon clasic fie au trecut de o anumita varsta si nu mai vor sa experimenteze, fie le e teama ca nu se vor descurca cu degetele pe "imensul" ecran. Despre preturi nu cred ca poate fi vorba deoarce oricat de inteligente ar fi, am vazut oferte si la 0 lei, cu conditia contractarii unui abonament. Asa ca daca vrei cu adevarat un asemenea telefon, cu siguranta il poti avea.

La inceput le privem si eu cu scepticism, mi se parea prea mare tam-tam-ul facut in jurul lor si mare lucru nu vedeam sa faca. Pentru poze aveam aparatul foto, de vorbit si sms-it o puteam face foarte bine si de pe telefonul vechi, pe internet intram oricand de pe laptop...si atunci? De ce sa-mi schimb eu vechiul telefon cu care ma impacam atat de bine si in care aveam atatea numere salvate, poze si chestii personale memorate?
Sotul a tot incercat sa ma convinga sa-mi schimb "rabla" cum ii spunea el si imi arata de fiecare data cand avea ocazia tot felul de aplicatii pe telefonul lui, pana cand m-a prins atat de tare incat nu-l mai lasam din mana cand ii prindeam telefonul. Bineinteles ca nu e placut sa-ti vezi sotia mereu cu telefonul tau in mana, asa ca de ziua mea am primit si eu un inteligent dintr-asta cu marul muscat pe carcasa. Bucurie mare pe mine, nu pot descrie in cuvinte; parca eram un copilas ce a primit de la Mos Craciun exact ce ii scrisese in scrisoare.
A doua zi la serviciu ma laudam la colege cu minunatul cadou si cand au inceput si ele sa-si scoata "iPhoanele" sa-mi arate cum sa fac una si alta cu el, nu prea mi-a convenit ca toata lumea are ca mine. 
Si pentru ca intotdeauna sunt mai cu mot, am intrat imediat pe www.PhotoFancy.ro, site-ul unde personalizez mereu mesaje pentru zilele de nastere a prietenilor de pe Facebook si unde poti personaliza tot felul de lucruri pe care sa le oferi celor dragi si m-am gandit sa-mi personalizez o carcasa pentru telefon. Pai daca tot ne imbracam diferit si suntem de cele mai multe ori catalogati dupa imbracaminte, de ce sa nu ii dau o identitate si telefonului meu?
Asa ca m-am gandit mai intai la o imagine, apoi am ales un citat drag mie si am trecut la treaba. 


Am intrat in categoria Personalizeaza produse, apoi am ales Huse Smartphone, am ales tipul meu de telefon, am incarcat fotografia aleasa de mine si am lansat comanda. Simplu ca "buna ziua"!





In 3 zile lucratoare am si primit-o. E faina tare, trebuie sa recunosc. A venit ambalata frumos, intr-o punguta transparenta cu o eticheta pe care se mentiona ca a fost imprimata cu dragoste.  




Eu am optat pentru o carcasa de protectie din plastic cu intaritura metalica insa se pot personaliza si huse flip sau carcase pentru iPad.
Plasticul din care e facuta carcasa e unul de calitate si dimensiunea e perfecta, a venit ca turnata pe telefonul meu. 



Calitatea imprimarii imaginii e si ea de nota 10 insa trebuie sa ai grija atunci cand alegi imaginea deoarece daca optezi pentru o imagine de pe internet este posibil ca imaginea sa nu aiba claritatea optima. Dar nu te ingrijora, dupa ce incarci imaginea de proba, ai posibilitatea sa vezi calitatea modelului la imprimare si daca e OK, poti merge linistit mai departe.





Nu stiu ce au folosit la imprimare insa chiar daca am incercat sa zgarii carcasa, nu a ramas nici un semn. Si asta e de bine caci la cate am eu in poseta, sigur ar fi avut de suferit in timp.

Daca nu stiai unde poti face huse personalizate, acum ai aflat. Iar de aici, doar imaginatia ta poate fi limita!




Pufosenii - cadoul ideal pentru cei mici


Nu stiu alti copii cu ce se joaca, dar al meu adora jucariile de plus. Nu conteaza ca e ursulet, catelus sau pisicuta, el le vede ca pe prietenii lui. Gangureste in legea lui cu ele, le aliniaza frumos si le da de mancare sau sa bea laptic ori apa (spre disperarea mea deoarece mie imi revine sarcina sa le curat).
Nu are foarte multe caci doar recent am inceput sa-i cumpar pufosenii, cand am realizat cat de inofensive si trainice sunt. 
Copii au o curiozitate iesita din comun si obisnuiesc sa demonteze jucariile care au mai multe componente. Din acest motiv masinutele raman fara roti sau portiere, papusile fara hainute, maini sau cap iar seturile formate din mai multe piese, gen lego sau seturi de constructii raman de cele mai multe ori descompletate.

Atunci cand primesc o jucarie noua de obicei copii se joaca cu ea pana o strica sau pana primesc alta mai atractiva. La jucariile de plus e mai greu sa strici ceva. Cat de nastrusnic sa fie copilul incat sa ajunga sa smulga ochii din cap ursuletului? Exista si exceptii, insa in mod clar la un asemena copil nu ar rezista nici o alta jucarie, poate doar cele metalice, dar si alea ar fi un adevarat pericol pentru geamuri, tablouri sau chiar televizor.

Cel mai mult la jucariile de plus imi place faptul ca sunt "iubibile". Suna ciudat termenul dar imi aduc aminte de copilaria mea cand il aveam pe Mos Martin, un ursulet de plus pe care il strangeam mereu in brate si il iubeam atunci cand ma simteam singura sau cand doream sa fiu singura. Mi-a fost prieten devotat multi ani si a auzit toate prostiile care imi treceau mie prin cap la acea varsta. A plecat de la mine la un alt copil alaturi de alte jucarii de plus, caci doar cele de plus au rezistat anilor. 



Eu cred ca o jucarie de plus e cel mai potrivit cadou pentru un copil. Bineinteles ca trebuie sa fie ceva de efect, eventual o reproducere a unui animal preferat, a unui personaj din desenele animate sau o jucarie de plus mai mare ca dimensiune pentru a le atrage atentia. Cei mai draguti insa mi se par ursuletii si e ciudat totusi pentru ca in realitate un urs e ceva ce provoaca frica insa cand sunt de plus, sunt cei mai dragalasi.


Pufosenii gigant gasesti si pe internet, pe www.epufos.ro si poti alege din  nenumarate modele de ursi sau catelusi uriasi de plus. Au peste 1 m inaltime (ursii au intre 150-160 cm) si pot fi un prieten adevarat pentru cei mici...chiar si pana devin mari!

Comentarii

Comment Box is loading comments...