marți, 9 decembrie 2014

Eco-șoferițe


Citeam zilele trecute o știre legată de un studiu făcut de nemți în urma căruia s-a ajuns la concluzia că femeile sunt mai bune șoferițe decât bărbații. E și normal să fie așa din moment ce noi suntem mai prevăzătoare, circulăm cu viteze mai mici și de obicei pe distanțe mai scurte, ceea ce ne face să fim mai atente, să nu fim afectate de oboseala cu care se confruntă bărbații la volan (de obicei ei sunt șoferii de cursă lungă) și în cazul producerii unui accident, daunele și rănile provocate să fie mult mai mici.  
Soțul meu nu prea e de acord cu acest studiu și de fiecare dată când avem de mers undeva și de parcurs o distanță mai mare preferă să conducă el pentru a nu ne apuca Paștele sau Crăciunul pe drum. Asta e, sunt exagerat de prevăzătoare atunci când sunt la volan, dar până acum nu am avut de suferit ci dimpotrivă. Mereu am spus că mai bine ajung mai târziu și sănătoasă decât să nu mai ajung deloc.
Eu dacă aș avea o fată aș învăța-o de mică cum stă treaba cu condusul, aș învăța-o câte ceva despre mașini și regulile de circulație în primul rând pentru ea, să nu se simtă pe dinafară atunci când băieții din jur vorbesc despre trafic și mașini. 
Chiar și fetițele de 3-4 anișori iubesc mașinuțele, bicicletele sau trotinetele, poate și din cauză că sunt sătule de păpuși, jucării de pluș și seturi de bucătărie. 
În plus, chiar dacă aceste lucruri sunt de obicei destinate băieților ele aduc bucurie și în ochii fetițelor. 
Așa că mămici, e timpul să le învățați pe fetițele voastre câte ceva despre eco-șoferie. 
Pentru fetițele între 2 și 5 ani vă recomand un Scooter Barbie - Peg Perego pe care l-am găsit pe magazinuldemasinute.ro
Face parte din categoria mașinuțelor electrice, prin urmare vine echipat cu un acumulator care ține încărcat 60 minute și un încărcător. Poate fi condus prin activarea unei pedale de accelerație și frână, virajele se fac cu ajutorul unui volan și suportă până la 20 kg. Are culoarea roz (preferata fetițelor) și beculețe, sunete, claxon și telefon pentru a face aventura pe trei roți mai interesantă. Poate ajunge până la 4,2 km/h și chiar urca rampe de până la 5%.

O altă minune, tot electrică și tot pentru fetițe este Scuterul Electric Peg Perego Vespa Winx 12V 


Acesta este destinat fetițelor cu vârsta între 3 și 6 ani, vine împreună cu o baterie reîncărcabilă de 12V și încărcător, poate ajunge la viteza de 4,2 km/h și are roți ajutătoare detașabile astfel încât atunci când fetița e deja expertă le puteți îndepărta. Este un model italian de o calitate superioară care în mod sigur va atrage atenția asupra piticei.

Pentru aceeași categorie de vârstă (3-6 ani) vă recomand o Bicicletă 124 RL seria Winx tot de pe magazinuldemasinute.ro


Fiind pentru fetițe atât de mici, această bicicletă vine cu roți ajutătoare din material plastic care pot fi îndepărtate ulterior. Roțile principale au diametrul de 30 cm, sunt fără cameră și au frână pe fiecare din ele. 

Dacă aveți o buburuză peste 10 luni, cel mai potrivit produs pentru ea e tricicleta Safari Flamingo Smart-Trike


Este absolut sigură pentru copii atât de mici, fiind echipată cu o bară de siguranță detașabilă, centură de siguranță, scaun cu spătar înalt, sistem de blocare/deblocare a pedalelor, suport susținere picioare pliabil și roți din cauciuc care absorb șocurile. Pentru perioada de vară are un parasolar cu protecție UV reglabil și detașabil, precum și coș pentru depozitarea jucăriilor care sunt nelipsite în plimbările lungi de vară. 

Piesa de rezistență, caleașca oricărei regine ce se vrea o eco-șoferiță este mașinuța electrică Scout RS Pink BIEMME

Este recomandată copiilor peste 2 ani, are un acumulator de 6V și poate funcționa până la o oră după ce a fost încărcată. Ajunge până la 4 km/h și cu ajutorul unui schimbător poate merge înainte și înapoi. Accelerația și frâna sunt pe aceeași pedală iar bucuria fetiței tale doar la un click distanță, până pe magazinuldemasinute.ro











Comentarii
0 Comentarii
Comentarii Facebook de Tricks Tips Tutorials

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii

Comment Box is loading comments...