marți, 13 mai 2014

Spaghete cu creveti si sos de vin alb cu rosii si capere



Imi plac pastele pentru ca se gatesc foarte repede, iar daca sunt asociate cu sosul potrivit pot deveni felul de mancare preferat atat pentru adulti cat si pentru copii.
De aceasta data am incercat spaghete cu creveti si un sos din vin alb si rosii si au iesit absolut delicioase. Merita sa incercati acest sos pentru paste, in special cele cu peste sau fructe de mare, se potriveste perfect.

Aveti nevoie de:
400 g spaghete Baneasa
10 creveti
2 linguri ulei de orez (sau ulei de masline)
50 g unt
2 fire de ceapa verde
3 catei de usturoi
100 ml vin alb
sucul de la jumatate de lamaie
1 conserva rosii decojite in sos
1 lingura capere in otet de vin
sare
piper
patrunjel
busuioc verde


Mod de preparare:
Pastele se fierb in apa cu sare conform indicatiilor de pe ambalaj.
Crevetii se spala, se curata si se trag la tigaie in 2 linguri ulei de masline. Se scot pe servet de hartie si se stropesc cu zeama de lamaie.


Se pune untul la topit, se adauga usturoiul si firele de ceapa verde tocate marunt.


Rosiile se toaca marunt si se adauga peste ceapa si usturoi impreuna cu sosul de rosii din conserva.



Se lasa sosul pe foc sa traga cateva clocote apoi se adauga vinul alb, sare si piper si se lasa la foc mai mic pana incepe sa scada.


Adaugam zeama de lamaie, patrunjelul si busuiocul tocate marunt si boabele de capere.


Adaugam si pastele scurse de apa si amestecam cu grija totul. Mai lasam 2 minute pe foc apoi dam deoparte.


Asezam pastele in farfurie avand grija sa contina suficient sos, apoi asezam si crevetii deasupra.
Se servesc fierbinti.


Pofta buna!