joi, 29 mai 2014

Pui mozaic cu fenicul


Imi place gustul de fenicul atat de mult incat am inceput sa il folosesc si in mancaruri, nu doar in salate. 
Am scris mai demult un articol despre fenicul, il gasiti aici: Tu ce stii despre fenicul? , asta in cazul in care va intrebati ce are atat de deosebit aceasta leguma.

Pentru reteta de Pui mozaic aveti nevoie de:

3 bucati piept de pui
2 linguri sos pesto
2 bulbi fenicul
3 oua fierte
150 g cascaval afumat
4 fire ceapa verde
1 legatura patrunjel
1 ardei gras
100 g masline negre fara samburi
4 oua crude
2 linguri smantana
1 conserva rosii decojite Naturelo
1 lingura ierburi aromate
2 linguri ulei
sare, piper


Pieptul de pui il spalam, il uscam cu un servet de bucatarie si il taiem in felii ca pentru snitel. Il asezonam cu sare, piper si ierburi aromate si il dam deoparte intr-un vas acoperit pana pregatim celelalte ingrediente.

Tocam marunt ceapa verde, patrunjelul, ardeiul gras, un bulb de fenicul si maslinele. Ouale le taiem in bucati mai marisoare si cascavalul in cubulete. Amestecam toate ingredientele intr-un vas, asezonam cu sare si piper.



Intr-un alt vas pregatim sosul care va lega compozitia: batem bine ouale crude cu un praf de sare, adaugam smantana si rosiile decojite tocate marunt impreuna cu sucul din conserva. Adaugam acest sos peste ingredientele tocate marunt si omogenizam.
Taiem in jumatate si apoi in fasii subtiri celalalt bulb de fenicul.
Ungem o tava potrivita pentru cuptor cu ulei si imprastiem pe fundul ei fasiile de fenicul. Asezam un strat de carne de pui, ungem din loc in loc cu sos pesto apoi adaugam compozitia pregatita. 


Nivelam si asezam din loc in loc fasii de carne de pui.
Dam la cuptor pentru 35 minute apoi cu grija scurgem apa lasata de carne. Mai lasam aproximativ 20 minute la cuptor pana incepe sa se rumeneasca frumos deasupra.



Sa aveti pofta!