joi, 22 mai 2014

Ciulama de ciperci cu piept de curcan



Ciulamaua de ciuperci parca nu-i la fel de gustoasa daca nu are si cateva bucatele de carne prin ea, asa ca am pregatit o ciulama cu ciuperci champignon la care am adaugat un piept de curcan pregatit pe grill. A iesit o minunatie pe care va invit sa o incercati.

Aveti nevoie de:
1 bucata piept de curcan
500 g ciuperci champignon
1 ceapa
200 ml smantana pentru gatit
1 lingura rasa de faina de grau
50 g unt
sare, piper alb
1 legatura patrunjel verde
1 lingura ulei
mix de condimente uscate (busuioc, oregano, rozmarin)

Pieptul de curcan se spala, se portioneaza in felii subtiri ca pentru snitele, se usuca si se condimenteaza cu aromele preferate (eu am facut un amestec de sare, piper alb, busuioc, oregano si rozmarin uscat)


Se incinge grill-ul, se adauga o lingura de ulei si se frige carnea de curcan pe ambele parti, apoi se scoate intr-un vas si se acopera.


Ceapa se pune la calit in unt, se lasa cateva minute apoi se adauga ciupercile champignon taiate in felii subtiri. Se lasa pe foc 10-15 minute amestecand din cand in cand si se condimenteaza.


Feliile de curcan se taie in bucatele mai mici, patrunjelul se toaca marunt.


Smantana se amesteca cu faina si se adauga peste ciupercile de pe foc amestecand continuu. Se lasa pe foc pana incepe sa se ingroase sosul, se adauga patrunjelul tocat marunt si se potriveste gustul cu sare si piper daca mai este nevoie.



Merge de minune cu o mamaliguta fierbinte!


Pofta buna!