vineri, 11 aprilie 2014

Primavara asta sunt si eu constructor

Nu iti poti da seama de abilitatile pe care le ai decat atunci cand esti pus in fata unui lucru pe care trebuie sa-l duci la capat prin orice mijloace.

Egalitatea sexelor nu e doar un moft de-al nostru, al femeilor. Noi chiar vedem acest lucru ca pe un stimulent pentru a face lucruri la care barbatii nu s-ar astepta niciodata. Asta nu inseamna ca trebuie sa ne angajam in constructii, minerit sau sa umplem malurile baltilor cu cate o undita in mana si berea langa, asa cum nu avem pretentia ca barbatii sa-si poarte in pantece mostenitorii, sa stea cu orele in fata oglinzii sau sa adore shoppingul.
Locul fiecaruia in societate a fost bine ales de Divinitate; cine suntem noi sa intervenim sau sa judecam?

Nevoia te invata sa fii o buna bucatareasa, mama, sotie, colega dar si constructor daca asta se cere. Si cine a spus ca locul femeii e la cratita, mare neadevar a rostit. Locul femeii e acolo unde este nevoie de ea si din fericire am trecut peste acele vremuri cand singurele atributii ale femeii erau cele casnice.

Cand spun ca femeia poate fi si constructor daca se cere, vorbesc din proprie experienta deoarece de ceva vreme sunt prinsa intr-o activitate atipica femeilor dar care imi place atat de mult incat de-abia astept sa o retraiesc.

Cea mai buna prietena a mea a inceput anul trecut in toamna constructia casei visurilor sale. In plan era o casuta mica, cocheta, living, bucatarie si baie jos, 2 camere, birou si baie sus, nimic spectaculos. In fapt insa, dupa ce au inceput sa o ridice si-au dat seama ca e destul de mare, au aparut costuri neasteptate si pretentii pe parcurs, cum ar fi incalzire in pardoseala, o mansarda in care sa faca un fel de spatiu de recreere/sala de sport, o terasa in fata casei cu foisor pentru gratare...si banii s-au cam dus pe materiale de constructii si muncitori astfel incat sotul prietenei mele a trebuit sa plece din nou la munca in strainatate, urmand sa trimita bani acasa pentru finalizarea constructiei.
Graba mare nu ar fi fost daca nu si-ar fi facut simtita prezenta prin greturi matinale si stari de voma un viitor membru al familiei prietenei mele, astfel incat toate lucrarile s-au urgentat, banii au inceput sa vina din strainatate, iar eu am devenit in aceasta primavara din filolog cu diploma, inginer constructor, sef de santier, maistru si supraveghetor.
Pentru ca lipsa experientei nu ma recomanda pentru acest job platit doar in multumiri si viitoare invitatii la gratare, am apelat la un partener de incredere atunci cand vine vorba de tot ceea ce inseamna materiale de constructii: Arabesque - cel mai mare distribuitor de materiale de constructii si finisaje, cu un portofoliu complet de produse si servicii, cu operatiuni atat in plan intern, cat si extern.


Arabesque - materiale de constructii si finisaje

Arabesque pune la dispozitia specialistilor un portofoliu complet de materiale pentru constructii, finisaje si amenajari (peste 30,000 repere), de la materiale grele (blocuri pentru zidarie, produse metalurgice, betoniere, etc.), sisteme pentru acoperisuri (hidroizolatii, tigla ceramica de beton si metalica, sindrila bituminoasa, placi ondulate, policarbonat, etc), produse pentru amenajari interioare (vopsele, gleturi, adezivi, chituri, sisteme de gips carton, termoizolatii, tavane casetate, parchet, lambriuri, usi, etc.), instalatii sanitare si termice, echipamente electrice, corpuri de iluminat, pana la materii prime pentru mobilier (pal, feronerie, blaturi de masa si bucatarie, lemn stratificat, etc.).

Printre motivele care m-au facut sa apelez la ei este faptul ca ofera si consiliere tehnica de specialitate, se poate comanda foarte simplu si comod din magazinul online, au un portofoliu complet de produse: de la structura, materiale grele, fier, caramizi, pana la tencuielile decorative astfel incat poti gasi tot ce ai nevoie intr-un singur loc.

Materiale pentru structura

Un alt avantaj este faptul ca poti cumpara retail, nu doar engross, astfel incat nu este un furnizor doar pentru magazinele de specialitate sau firmele de constructii, este un magazin pentru toata lumea, chiar si pentru cei care doresc doar sa-si amenajeze o camera, sa renoveze o magazie sau sa-si izoleze locuinta.

Gips-carton, termoizolatii, placi speciale

Transportul se face direct la lucrare, cu ajutorul masinilor cu macara. Beneficiezi de transport rapid, in 80% din situatii se livreaza a doua zi, si va spun asta din experienta. Materialele se livreaza in fiecare etapa de lucru, evitandu-se astfel pastrarea stocului in santier.

Finisaje

Cu Arabesque poti sa faci documentarea si achizitia de materiale in ritmul tau, dupa cum iti permite timpul, nu mai esti constans de alergatul din depozit in depozit si ai rezolvat si problema platii si transportului. Preturile sunt bune si stocurile mari astfel incat nu vei ramane sigur fara materialul de care ai nevoie.


Cat de curand vom ajunge la finisajele interioare, apoi la mobilier, perdele si decorarea camerei copilului. De-abia astept sa-mi pun in aplicare si abilitatile de designer de interior.
Omul cat traieste invata si nu pot decat sa ma bucur ca avem de la cine invata si ca exista oameni precum cei de la Arabesque care ne fac munca mai usoara.

Lista e deschisa pentru cei care vor sa apeleze la mine, stiu exact de unde sa cumpar cele mai bune si mai ieftine materiale; eu capat experienta in domeniu, iar atunci cand imi voi construi propria casa, aceasta va deveni casa visurilor toturor care imi vor pasi pragul :) !













Comentarii
0 Comentarii
Comentarii Facebook de Tricks Tips Tutorials

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii

Comment Box is loading comments...