luni, 17 martie 2014

Salata de creveti cu pomelo si boabe de porumb



Cine s-ar fi gandit ca pomelo merge atat de bine combinat cu crevetii si nucile? Si daca mai adaugi si cateva boabe de porumb si dressingul perfect, ai creat o salata sanatoasa si cu un gust deosebit in care aromele se combina perfect. 
Trebuie neaparat sa o incercati atunci cand aveti ocazia pentru a va convinge de ceea se spun!

Aveti nevoie de:

6-8 creveti decorticati 
1 sfert de pomelo
4 linguri boabe de porumb
10-12 fire chives
1 catel usturoi
2 linguri nuci prajite si tocate
1 lingurita sos de soia
1 lingurita sos chilli
2 linguri ulei de orez sau ulei de masline
2 linguri zeama de lamaie

1 lingurita miere de albine

Crevetii se oparesc in apa clocotita timp de 7 minute. Se desface pomelo in bucatele si se marunteste. Usturoiul si miezul de nuca se maruntesc. Se face un dressing din sosul de soia, sosul de chilli, uleiul de orez, sucul de lamaie si mierea de albine. Firele de chives se toaca marunt si se adauga in dressing.


Intr-un bol adaugam pomelo tocat marunt, crevetii, usturoiul si boabele de porumb. 
Stropim cu dressingul facut, amestecam, presaram nucile pralinate si servim.
Aromele se combina perfect si dau un gust deosebit salatei.