sâmbătă, 8 martie 2014

Mini chec-uri cu portocale si merisoare



Super pufoase si gustoase, mini chec-urile cu portocale si merisoare sunt potrivite pentru gustarea de dimineata alaturi de un pahar de lapte, insa si pentru a potoli pofta de dulce din timpul zilei.
Reteta este una simpla si chiar usor de pregatit, prin urmare trebuie musai sa le incercati.
Aveti nevoie de:

2 cani faina
1/2 cana zahar tos
1/2 cana zahar brun
1/2 cana lapte
1/2 cana suc de portocale proaspat stors
1 ou
4 linguri ulei
coaja rasa de la o portocala
1 plic praf de copt
o piscatura sare
1 lingurita esenta de portocale



Se amesteca intr-un vas ingredientele lichide: se freaca oul cu uleiul, se adauga laptele si sucul de portocale.
Faina se amesteca cu praful de copt si o piscatura de sare.
Zaharul se incorporeaza incet in compozitia lichida.


Adaugam treptat si faina si amestecam cu un tel pana la omogenizare.


La sfarsit se adauga merisoarele si aromele (coaja de portocala si esenta)


Omogenizam.


Intr-o tava speciala asezam hartia pentru briose (sau formele de mini chec-uri), completam cu o lingura trei sferturi din forme si dam la cuptor pentru 25-30 minute.




Cand sunt gata, le lasam sa se raceasca, le scoatem din forme, le pudram si le servim.