sâmbătă, 1 martie 2014

Cuburi aperitiv cu spanac si crema de branza cu ciuperci





Daca si voi v-ati saturat de clasicele aperitive, va recomand ceva deosebit atat prin gust cat si aspect: cuburi aperitiv cu spanac si crema de branza cu ciuperci si masline. 
In mod sigur vor fi apreciate de cei care le vor gusta.
Eu m-am inspirat de aici.

Pentru blat aveti nevoie de:

6 oua
6 linguri de ulei
6 linguri de faina
6 linguri de spanac (decongelat sau fiert si tocat)
3 linguri de smantana
1 praf de copt
½ lingurita sare

Pentru crema de branza:
500 g branza de vaci proaspata
100 g smantana
1 borcan ciuperci
100 g masline
marar
1 plic gelatina
½ lingurita sare

Galbenusurile se freaca cu 6 linguri de ulei si 6 linguri de spanac tocat marunt.
Se adauga 3 linguri de smantana, 6 linguri de faina, sarea si praful de copt si se omogenizeaza.
Separat albusurile se bat spuma cu mixerul si se incorporeaza treptat in amestecul cu spanac.


Se tapeteaza o tava mare cu hartie de copt, se toarna compozitia, se intinde in toata tava si se da la cuptor pentru 15-20 de minute cat sa se intareasca (eu am folosit tava cuptorului).





Se rastoarna pe un prosop, se lasa sa se raceascaapoi se taie in doua (sau 3 daca le doriti cu 3 blaturi si mai putina crema)

Cat timp se raceste blatul, se pregateste crema: in vasul robotului sau al mixerului, se pune branza, smantana si sarea si se amesteca bine pana cand branza devine cremoasa. Se adauga mararul tocat marunt, cipercile si maslinele tocate si se omogenizeaza.
Gelatina se hidrateaza in apa rece conform indicatiilor de pe ambalaj si se topeste pe baie de aburi, apoi se incorporeaza in crema de branza. Daca mai este nevoie, adaugati sare.




Intr-o tava mai mica sau pe un platou punem primul blat, adaugam crema si nivelam. Punem deasupra si cel de-al doilea blat apoi acoperim cu folie alimentara si dam la rece pentru cel putin 3-4 ore.





Inainte de servire, se taie in cuburi de aproximativ 4x4 cm. 


Comentarii
0 Comentarii
Comentarii Facebook de Tricks Tips Tutorials

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii

Comment Box is loading comments...