duminică, 16 februarie 2014

Specialitatea pizzerului



Pe principiul: sa fie cu de toate! si cum de obicei cea mai buna pizza in orice pizzerie poarta numele locatiei sau e inclus si cuvantul specialitate in denumire, iata ca am creat si eu un tip de pizza: Specialitatea pizzerului.
Ce e special la acest tip de pizza? Blatul pufos care sustine toppingul savuros si multitudinea de ingrediente al caror gust se combina perfect.

Aveti nevoie de:

500 g faina de grau
1 lingurita drojdie uscata
2 linguri ulei de masline
100 g carnati afumati
100 g carnati picanti
100 g sunca
1 ceapa
50 g masline verzi cu gogosar
100 g cascaval afumat
O jumatate ardei capia
O rosie
3 linguri boabe de porumb
3-4 ciuperci champignon
2 linguri sos de rosii
1 lingurita oregano


Se face un aluat de pizza din faina, apa calduta (la ochi, aproximativ 100-150 ml), 2 linguri ulei de masline, un praf de sare si drojdie care se lasa la dospit aproximativ o ora apoi se intinde cu ajutorul mainilor in tava si se inteapa din loc in loc cu furculita. Secretul la acest blat este tocmai faptul ca nu se intinde cu sucitorul, el va creste pufos si nu se va intari.

Se unge suprafata blatului cu sos de rosii amestecat cu oregano.




Se adauga cascavalul ras si ceapa taiata feliute subtiri.




Apoi adaugam sunca data pe razatoare si feliutele de carnati.

Urmeaza ardeii, maslinele, rosiile si ciupercile, toate taiate in feliute subtiri, si bineinteles boabele de porumb Bonduelle. Se mai presara putin oregano si se da la cuptor pentru aproximativ 20-25 minute.




De preferat ar fi ca dupa 15-20 minute sa se dea foc si de deasupra, pentru a se rumeni frumos.