duminică, 16 februarie 2014

Somon cu sos alb



O ideea de cina rapida si sanatoasa: peste, sos si amestec Hawai Mix de la Bonduelle cu orez si legume: un deliciu, garantez eu!

Aveti nevoie de:

2 buc somon
2 linguri ulei de orez
1 lingura zeama de lamaie
1 lingurita boabe coriandru
1 punga Bonduele Hawai Mix
150 g unt sau margarina
300 ml lapte
3 lingurite faina de grau
1 piscatura cimbru
1 piscatura nucsoara
Sare si piper alb dupa gust




Bucatile de somon se spala sub jet de apa, apoi se lasa la scurs pe hartie absorbanta. 

Se pregateste un sos din uleiul de orez, zeama de lamaie, o piscatura de sare si piper si o jumatate de lingurita coriandru boabe zdrobit in mojar. Cu acest amestec se ung bucatile de somon.

Se impacheteaza individual fiecare bucata in hartie de copt si se da la cuptor pentru aproximativ 20 de minute






Mixul de orez si legume Bonduelle se pune la calit in 50 g unt, la foc mic aproximativ 15 minute, amestecand continuu. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.





Pentru sosul alb se pun cele 100 g de margarina sau unt la topit, se adauga o piscatura de cimbru si nucsoara, sare si piper alb dupa gust si se amesteca bine cu o lingura de lemn.

Se adauga si cele 3 lingurite de faina si laptele si se amesteca pana in momentul in care sosul incepe sa se lege. 




Somonul, legumele si sosul vor fi gata cam in acelasi timp. Se servesc caldute.