vineri, 7 februarie 2014

Musaca de cartofi cu sunca si ciuperci



Imi place musacaua pentru ca este o combinatie de arome si ingrediente care iti mangaie suav papilele gustative ... insa cea cu carne tocata nu este tocmai preferata mea, prin urmare am facut o musaca cu ingrediente care imi sunt pe plac si anume cartofi, sunca, ciuperci, branzica,  boabe de porumb (o da, as pune boabe de porumb in orice mancare) ...trebuie sa o incercati!

Aveti nevoie de:

10 cartofi
4 oua
130 g smantana
110 g branza de vaci
200 g sunca
50 g cascavl
1 ceapa
3 catei usturoi
1 conserva de MexicoMix Bonduelle (graunte, mazare si ardei gras)
1 borcan ciuperci feliate
cateva fire de chives
sare, piper
50 g unt




Cartofii se pun la fiert in apa cu sare apoi se scurg de apa, se lasa la racorit si se dau pe razatoarea mare.
Ceapa si usturoiul se toaca fin si se calesc in unt. Se adauga si ciupercile taiate felii iar la sfarsit amestecul mexican din conserva si se potriveste gustul cu sare si piper.
Ouale se bat bine cu un praf de sare, se adauga smantana, branza si firele de chives tocate marunt.
Se tapeteaza un vas termorezistent cu unt si punem un prim strat de cartofi dati pe razatoare. 


Adaugam amestecul de ceapa, ciuperci si MexicoMix apoi un strat de sunca data si ea pe razatoare.



Turnam in strat cat mai uniform compozitia de oua, smantana si branza


Iar la final radem cascavalul pe deasupra.



Dam la cuptor pentru 25-30 minute pana cand musacaua se rumeneste frumos deasupra.



Se serveste calda.