luni, 7 octombrie 2013

SANDWICH-URI CU TON SI MOZZARELLA


Iata si reteta pentru sandwich-ul pregatit pentru concursul organizat de  Sun Food  și Bucătăria familiei mele
(pentru 6 bucati)
1 conserva ton maruntit
100 g boabe de porumb din conserva
100 g mozzarela
1 rosie
1 ceapa rosie
1 ou fiert tare 
1 lingura zeama de lamaie
cateva masline fara samburi
cateva fire patrunjel verde
6 felii de paine neagra (dintr-o bagheta),
sare
piper



Intr-un vas se amesteca tonul maruntit scurs de ulei cu boabele de porumb, ceapa rosie tocata marunt, zeama de lamaie, patrunjelul tocat si un praf de sare.


Taiem in feliute subtiri mozzarella, oul, rosia si maslinele.
Asezam feliile de paine pe un platou, peste ele punem un strat din compozitia cu ton, o felie de ou, cateva feliute de masline, cate o felie de rosie si cate o felie de mozzarela.





Transferam sandwich-urile intr-o tava pentru cuptor pe fundul careia am pus hartie de copt si le dam la cuptor pentru 10 minute, cat sa se topeasca usor mozzarela (sau 3 minute la cuptorul cu microunde cu functia Grill/Crisp).

Se servesc caldute, dar sunt la fel de bune si reci.