joi, 10 octombrie 2013

Mancarica cu pui

Pregatesti aceeasi mancare de mai multe ori si de fiecare data gustul e diferit. Uneori pui prea multa sare, alteori piper, uneori cantaresti ingredientele, alteori din graba mergi pe instinct...insa trebuie sa ai mereu si o constanta atunci cand pregatesti masa pentru cei dragi, si aceea e pasiunea si dragostea pentru bucatarie.
Asta imi spune mereu si mama mea atunci cand ii mai cer sfatul in ceea ce priveste arta culinara.

Si pentru ca Philips ofera un premiu extraordinar pe gustos.ro , m-am hotarat sa incerc si eu sa descopar retetele delicioase ale tuturor mamelor cu noul Philips Multicooker pe Gustos.ro cu aceasta reteta pregatita de nenumarate ori de mama si bunica mea.




Ingrediente:
800 g pulpe de pui dezosate
3 linguri unt topit
1 lingură făină de grau
2 cepe mari
1 gogosar
3 roşii mari
4 căţei de usturoi
260 g bulion
50 ml vin
80 g făină de porumb
sare, piper negru măcinat
1 legatura patrunjel verde
1 legatura marar verde
2 foi dafin


Mod de preparare:
Se portioneaza carnea in bucati marisoare, se asezoneaza cu sare si piper.
Intr-un vas se amesteca faina de grau cu cea de porumb si se trec bucatile de carne prin acest amestec.



Se pune untul la topit intr-o tigaie si se rumeneste carnea. Se adauga si ceapa maruntita si se caleste impreuna cu carnea.



Se dilueaza bulionul cu apa pana la nivelul a 400 ml lichid si se pune la fiert.
Se muta carnea intr-un ceaun sau un vas mai mare, se adauga gogosarul tocat marunt, se acopera cu bulion fierbinte si se lasa la inabusit aproximativ 30 minute, timp in care se mai amesteca din cand in cand pentru a nu se prinde de vas.
Rosiile se cresteaza la capete si se scufunda pentru cateva minute in apa fierbinte apoi li se inlatura pielita si se taie cubulete. 
Se toaca marunt patrunjelul, mararul si usturoiul.
Dupa ce au trecut cele 30 de minute, se adauga rosiile, jumatate din verdeata, vinul si se potriveste de gust cu sare si piper. 


Se mai lasa aproximativ 15-20 minute, se adauga si usturoiul, foile de dafin si restul de verdeata si se opreste focul. 


Aceasta mancarica se serveste fierbinte, alaturi de mamaliguta.



 Sa aveti pofta!