miercuri, 23 octombrie 2013

Ciorba de cartofi cu sfecla rosie


Pe langa culoare pe care o da ciorbei, sfecla rosie are si un gust deosebit.
Poate fi dreasa cu smantana sau consumata ca atare.

Ingrediente:
1 kg cartofi
2-3 morcovi
2-3 cepe
2 gogosari sau ardei capia
1 telina
1 legatura verdeata (patrunjel, marar, leustean)
1 sfecla rosie
500 ml bors acru
sare
piper
cimbru



Se spala si se curata legumele apoi se taie marunt dupa preferinte.
Intr-o oale se pune ceapa la calit in putin ulei pentru 2-3 minute apoi se adauga morcovul dat pe razatoare.
se adauga si gogosarii tocati marunt si telina taiata in cubulete. Se lasa totul la calit cateva minute amestecand continuu apoi se adauga 2 litri de apa fierbinte. Se adauga sare, piper si cimbru.
Se lasa sa fiarba legumele aproximativ 20 minute.



Cartofii se taie in cubulete si se adauga in ciorba.
Sfecla rosie se da pe razatoarea mica si se adauga jumatate din ea in ciorba alaturi de jumatate din verdeata tocata marunt.



Intr-un vas se pune borsul acru la fiert impreuna cu restul de sfecla rosie data pe razatoare.
Cand au fiert si cartofii se strecoara borsul si se adauga in ciorba, se potriveste de gust, se adauga si restul de verdeata, se acopera cu un capac si se stinge focul.