miercuri, 23 octombrie 2013

Cartofi taranesti



Noi romanii suntem mari consumatori de cartofi si prin urmare incercam tot felul de retete.
Cel mai usor de pregatit sunt cartofii prajiti insa toata lumea stie cat sunt de nocivi, mai ales daca sunt consumati in mod repetat. Insa daca ai rabdare poti transforma banalul cartof intr-o mancare delicioasa si sanatoasa.
Ai nevoie de doar 10 minute in plus pentru a pregati acesti cartofi taranesti la cuptor in locul clasicilor cartofi prajiti sau cartofi la cuptor.

Ingrediente:
5-6 cartofi mari
1 ceapa
3 catei de usturoi
1 gogosar
patrunjel verde
ulei de masline
1 lingurita boia dulce
busuioc
sare
piper

Cartofii ii cureti si ii tai felii mai groase.
Cureti ceapa si o tai grosier apoi gogosarul pe care il tai in felii.
Cureti si feliezi si usturoi si pui toate ingredientele intr-un vas.
Stropesti cu ulei de masline, condimentezi cu sare, piper, boia dulce, adaugi patrunjelul verde tocat si busuiocul uscat si amesteci.



Transferi cartofii intr-o tava si ii dai la cuptor pentru 40 minute.
Aromele eliberate vor umple bucataria iar gustul va incanta papilele gustative.


Pot fi serviti ca atare intr-o zi de post, cu o salata alaturi, sau daca mergeti pe principiul: nici o masa fara carne ii puteti adauga langa un Cordon Bleu rumen.




Sa aveti pofta!