vineri, 6 septembrie 2013

Rulouri din piept de pui in sos de vin alb cu ciuperci



Ingrediente:
3 bucati piept de pui (aprox.700 gr)
1 morcov
1 ardel gras rosu
100 gr maline
2 linguri ulei de masline
1 ceapa
1 lingura unt
200 gr ciuperci
400 ml vin alb
200 gr smantana
1 legatura patrunjel
Sare
Piper

Speli carnea, o feliezi ca pentru snitele si o lasi la zvantat pe un servet de bucatarie.
Cureti morcovul si il dai pe razatoarea mica, ardeiul il tai in fasii subtiri iar maslinele le cureti de samburi si le tai in bastonase.
Condimentezi carnea cu sare si piper si asezi feliile pe un tocator. Asezi pe fiecare felie un strat de morcov ras, cateva bastonase de masline si cateva fasii subtiri de ardei apoi rulezi carnea fixand-o in capat cu o scobitoare. Realizezi astfel rulouri cu fiecare fasie de carne apoi le pui la fript pe grill sau intr-o tigaie cu putin ulei de masline, invartindu-le pentru a se rumeni uniform. La ultima intoarcere poti indeparta si scobitoarea, rulourile fiind deja ferme, pastrandu-si pozitia fara a se desface.








Pentru sosul de vin alb toci marunt ceapa si o pui la calit in putin unt pana devin sticloasa, adaugi apoi ciupercile taiate in jumatati daca sunt mai mici sau sferturi daca sunt mai mari si putin patrunjel. Adaugi si vinul si lasi sa dea in clocot apoi reduci flacara si lasi pe foc pana cand vinul se reduce la jumatate, avand grija sa amesteci din cand in cand. Adaugi si smantana, mai lasi 2-3 minute pe foc, pui restul de patrunjel si condimentezi dupa gust cu sare si piper.





Intr-un vas termorezistent tapetat cu putin unt sau uns cu ulei asezi rulourile peste care torni sosul de vin alb cu ciuperci si dai la cuptor pentru inca 15-20 minute.

Rulourile din piept de pui in sos de vin alb cu ciuperci se servesc fierbinti, cu patrunjel verde tocat deasupra.