duminică, 25 august 2013

Pastrav in papiote


Rapid si sanatos. Poftiti la peste!

Ingrediente:
2 păstrăvi
4 căţei de usturoi
1 broccoli
1 ardel gras rosu
Sare
Piper
Oregano
sucul de la jumatate de lămâie
4 linguri ulei de măsline



Mod de preparare:
Se preîncălzeşte cuptorul la 200°C
Se curăţă păstrăvul, se spală bine şi se pune pe hârtie absorbantă.
Intr-un vas punem zeama de lamaie, uleiul de masline, sare, piper şi oregano si se amestecă bine.
In interiorul fiecărui peşte punem bucatele de usturoi şi cu ajutorul unui penson de bucatarie ungem pestele cu amestecul de ulei aromat.
Invelim fiecare peste in hartie de copt ruland dintr-o parte in cealalta si se strângem la capete, ca o papiotă.
Procedam la fel si cu legumele pe care le condimentam cu sare si piper.
Apoi se pun papiotele într-o tavă şi se dau la cuptor 20 de minute.

Se servesc cu sos alb de iaurt cu usturoi.