vineri, 30 august 2013

Mini-pateuri cu sunca si cascaval




Cred ca fiecare dintre noi a gustat cel putin o data mini-pateuri din comert. Sunt gustoase, e drepta insa raportat la cantitatea cumparata si pretul pe suta de grame sunt mult mai scumpe decat daca ar fi sa le facem in casa. Unde mai pui ca pentru cele facute in casa folosesti ce ingrediente doresti, stii sigur ca sunt proaspete si mai ai si satisfactia ca le-ai facut tu.
Prin urmare va recomand o reteta usoara de mini-pateuri cu sunca si cascaval, insa aceasta compozitie o puteti adapta dupa propriile gusturi, puteti incerca cu ciuperci, masline, telemea, urda, muschiulet file, salamuri sau orice altceva. Ceea ce nu trebuie sa va lipseasca din casa (mai exact din congelator) este un pachet de foietaj pe care sa-l umpleti cu compozitia dorita, dulce sau sarata.

Ingrediente:
1 pachet foietaj (800 sau 1000 gr)
4-5 linguri suc de rosii/sos de bulion/pasta de tomate aromata sau picanta
300 gr sunca
200 gr cascaval
patrunjel verde tocat
seminte de floarea soarelui si mac
1 ou

Pachetul de foietaj se scoate din timp din congelator si se lasa la dezghetat la temperatura camerei.
Pornim cuptorul la 190 grade Celsius
Tapetam planul de lucru cu faina si impartim foietajul in 2 sau 3, in functie de marimea lui (eu am avut unul de 1000 gr, si l-am impartit in 3).

Se unge foietajul cu sos de bulion apoi presarati patrunjel verde tocat. Adaugati felii de sunca si apoi cascaval ras. Pentru una dintre foi eu am folosit si 100 gr urda framantata cu sare, pentru diversitate ;)




Impachetam frumos aluatul formand niste strudele mai mari. Marginile trebuiesc unse cu ou batut pentru a se prinde mai bine.





Deasupra se ung cu ou batut si se presara seminte de floarea soarelui, mac sau susan si se dau la cuptor pentru 25-30 minute.

Ia uitati ce rumene si frumoase se vad in cuptor!



Sunt foarte bune caldute, dar la fel de bune si reci, a doua zi. Doar ca trebuiesc pastrate la frigider.
Sa aveti pofta!


Sau poate doriti cu iaurt!