vineri, 9 august 2013

"Diplomat" la pahar

Pentru ca sotul meu e fan tort diplomat, dar pentru ca de ziua lui am dorit sa fac altceva decat clasicul tort, am ales o varianta de mijloc, un desert in gen "diplomat", dar la pahar ... si se pare ca a prins foarte bine.



1 pachet  piscoturi
8 oua
250 gr zahar pudra
500 ml frisca lichida
3 plicuri gelatina
2 plicuri zahar vanilat
2 compoturi fructe exotice
coaja de lamaie

Optional:
2-3 kiwi
2-3 caise
400 ml iaurt caise



Mod de preparare:
Mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste zaharul.
Punem apoi vasul pe bain-marie si mestecam continuu pana incepe sa se ingroase compozitia si se poate vedea fundul vasului atunci cand trecem cu lingura prin crema. 

Lasam sa se raceasca si intre timp batem frisca, apoi o incorporam in amestecul de oua. Adaugam si coaja rasa de lamaie.





Scurgem bine fructele din compot de zeama si le punem peste crema.
Taiem in bucatele fructele proaspete.

Pregatim gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj apoi o punem peste crema si amestecam bine ca sa se repartizeze uniform in compozitie.




Piscoturile le insiropam cu zeama de la compot si le rupem in bucatele, pentru a incapea in pahare.

Pregatim paharele unul langa celalalt, punem pe fundul fiecarui pahar cate 1-2 linguri de iaurt de caise, cateva bucati de fructe proaspete, apoi crema si din cand in cand bucati de piscoturi insiropate.
Deasupra terminam tot cu cate o lingurita de iaurt si decoram cu piscoturi (eu am avut si niste piscoturi rotunde), rulouri cu ciocolata sau orice va mai inspira.

Se dau paharele la frigider pentru cel putin 4 ore. Ideal ar fi sa le faceti seara si sa le lasati la frigider peste noapte.