joi, 11 iulie 2013

Tarta de cartofi si dovlecei cu cimbru


Ingrediente
(pentru o forma de tarta cu diametrul de 24 cm)
3 fire ceapa verde
2 catei usturoi
3 linguri ulei de masline
4 cartofi noi medii
2 dovlecei
150 g sunculita sau bacon
1 lingurita coaja de lamaie rasa
½ legatura patrunjel
4-5 fire cimbru
cate o lingurita oregano si maghiran uscat
3 oua
3 linguri amidon alimentar
2 linguri smantana
50 g svaiter
sare
piper negru
2 linguri parmezan proapat ras
2 linguri alune macinate
unt pentru forma



Preparare:
1. Cureti ceapa si usturoiul si le toci marunt. Pui 2 linguri de ulei de masline la incins intr-o tigaie si calesti mai intai ceapa, apoi si usturoiul pana devin sticloase. Le iei de pe foc si le lasi la racit.
2. Speli si cureti cartofii si ii dai pe razatoarea mica. Speli dovleceii, ii cureti de coaja si ii razi. Pui cartofii, dovleceii si coaja de lamaie intr-un castron si ii amesteci.




3. Speli patrunjelul si cimbrul sub jet de apa, rupi frunzele de pe codite si le toci fin. Le adaugi impreuna cu oregano si maghiranul la amestecul de cartofi cu dovlecei.
4. Bati bine ouale, le amesteci cu amidonul alimentar (sau faina), o lingura ulei de masline, smantana si svaiterul ras, precum si ceapa, usturoiul si sunculita taiata felii subtiri (daca folosesti bacon, il poti trage la tigaie impreuna cu ceapa si usturoiul). Incorporezi acest amestec in cel de cartofi si dovlecei. Potrivesti gustul cu sare si piper negru.



5. Torni compozitia in forma si netezesti. Presari deasupra parmezan si alune si introduci tava in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 50 minute pana se rumeneste.






Se serveste calda, dar este la fel de buna si rece.
Pofta buna.