vineri, 12 iulie 2013

Pastai in sos alb cu nucsoara



Ingrediente:
1 kg pastai galbene
1 ceapa
2 catei de usturoi
½ legatura patrunjel
100 gr unt
2 lingura cu varf faina alba
500 ml lapte fierbinte
sare
piper
nucsoara

Preparare
Cureti pastaile de capete, le speli si le pui la fiert in apa cu sare aproximativ 45 minute.




Topesti untul pe foc mic intr-o craticioara. Adaugi ceapa si usturoiul tocate marunt si lasi 2 minute sa se patrunda bine. Adaugi faina si amesteci bine cu telul pana obtii o crema, apoi lasi pe foc inca 1 minut, ca sa se prajeasca faina, dar amesteci mereu.
Incepi sa adaugi laptele fierbinte incet, ca la maioneza. In acelasi timp nu te opresti din invartit in sos. Mai torni putin lapte, iar amesteci si tot asa pana ai incorporat tot laptele.
Lasi la fiert sosul inca 1 minut amestecand mereu. Condimentezi cu sare, piper, patrunjelul tocat si putina nucsoara.







Scurgi pastaile de apa si le pui intr-un vas termorezistent uns cu putin unt. Torni sosul obtinut peste pastai amestecand usor pentru a nu le farma. Dai vasul la cuptor pentru 10 minute. Se servesc fierbinti.