marți, 30 iulie 2013

Fantezie de vara cu ananas

In special vara prefer deserturile rapide si daca este posibil, pe cele care nu necesita coacere.
Din aceasta categorie va recomand acest delicios tort cu ananas si iaurt de caise pregatit la rece, cu blat din piscoturi.
Am folosit 2 conserve de ananas bucati si rondele in sirop slab indulcit de la Sun Food, pe care le puteti gasi aici, un compot ce contine doar 5,4% zahar, pentru ca mi-am dorit un desert mai mult racoros decat unul foarte dulce. Dulceata e data de iaurtul de caise si frisca usor indulcita, in rest nu am folosit deloc zahar. Eu zic ca merita sa incercati conservele Sun Food in toata varietatea lor, deoarece contin ingrediente 100% naturale si fara conservanti.
Cu aceasta reteta particip la concursul  “Gatesc sanatos cu Sun Food!”, al carui regulament il gasiti aici 


Ingrediente:
1 pachet piscoturi
cateva piscoturi rotunde (pentru ornat lateralele tortului)
500 g frisca lichida
400 g iaurt caise
1 conserva Sun Food ananas bucati
1 conserva Sun Food ananas rondele
2 plicuri gelatina 


Pregatire:
Se bate bine frisca cu ajutorul mixerului, apoi se da la rece.
Pe platoul pe care dorim sa montam tortul vom pune un inel pentru tort pe care il vom tapeta cu folie alimentara (astfel va fi mult mai usor de indepartat, iar marginile tortului se vor vedea frumos).
Strecuram zeama din compotul de ananas si o vom folosi la insiropat piscoturile pe care le asezam pe platou, in forma de tort.

Punem 2 plicuri de gelatina la hidratat in 150 ml apa rece iar dupa 10 minute o topim pe bain-marie. Incorporam gelatina topita in iaurtul de caise apoi intreg amestecul in frisca batuta si amestecam usor de jos in sus pentru a uniformiza compozitia. Adaugam si bucatile de ananas si punem jumatate din compozitie peste piscoturi.



Insiropam si piscoturile rotunde in sirop de ananas si le asezam frumos pe marginea inelului pentru tort, ajutandu-ne pentru fixare de crema deja pusa. Adaugam si restul de crema, nivelam frumos si dam la rece pentru cel putin 4 ore.



Pentru ornat folosim ananas rondele pe care le taiem in jumatati si le asezam peste tort.