joi, 13 iunie 2013

Rulada de pui cu ciuperci si morcov


 Astazi am avut-o in bucatarie pe Roxana pentru care am lansat provocarea de a gati ceva cu pui. A ales sa faca o rulada de pui cu ciuperci si morcovi, provocare pe care, zic eu, a dus-o cu bine pana la sfarsit. Va las si pe voi sa decideti:

Ingrediente:

1 piept de pui
200 g ciuperci
1 ceapa
50 g unt
3 catei de usturoi
2 morcovi
1 lingurita Delikat
1 legatura patrunjel verde

Mod preparare:

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in 50 g unt. Se adauga ciupercile taiate feliute, patrunjelul tocat, usturoiul, apoi se adauga putin Delikat. Se mai lasa pe foc aproximativ 10 minute apoi se da deoparte.

Pieptul de pui se feliaza ca pentru snitele, se condimenteaza cu putin Delikat se se aseaza feliile una langa alta pe a bucata de folie alimentara, fara spatiu intre ele, dupa ce s-au scurs de apa.






Morcovul se taie pe lung in bastonase subtiri apoi se pune peste carnea de pui. Se adauga si umplutura de ciuperci si se raspandeste uniform.

Ajutandu-ne de folia alimentara vom rula pieptul de pui pe lungime, obtinand o rulada pe care o vom fixa cu ajutorul unor scobitori.

Se aseaza rulada intr-o tava pentru cuptor tapetata cu unt, iar in jurul ei se pot pune cartofi taiati felii.

Se da tava la cuptor pentru 40-45 de minute.







 Se serveste fierbinte, proaspat scoasa din cuptor, alaturi de cei dragi.