joi, 13 iunie 2013

Ratatouille gratinat

Pofta de legume? Sau doar de sanatate?
Serviti va rog o portie de Ratatouille:
 
 
 
Ingrediente:
1 vanata
2 dovlecei (eu am folosit un dovlecel si un zucchini)
1 ardel gras rosu
2 ardei grasi galbeni mai mici sau unul mai mare
2 rosii
3 catei usturoi
4 oua
200 g smantana
150 g telemea de capra
sare, piper
 
Mod de preparare:
Se spala legumele. Se taie capetele la dovlecei si la vanata, se curata ardeii de seminte. Toate legumele se taie in rondele apoi se frig pe grill sau pe un gratar cateva minute pana se inmoaie. Se dau deoparte legumele si se condimenteaza cu sare si piper. Usturoiul se toaca marunt.
Intr-un vas batem bine cele 4 oua cu putina sare si smantana.
 




 
 
Ungem un vas termorezistent cu putin ulei, apoi asezam oblic legumele alternand straturi de aceeasi culoare: un rand vinete, un rand dovlecei, un rand ardei, rosii, iar vinete si tot asa pana terminam toate legumele. Se presara si usturoiul tocat marunt, apoi telemeaua rasa si pe deasupra turnam amestecul de ou cu smantana.
 


 
 
Se da totul la cuptor pentru 30-40 min. la foc mediu sau pana se obtine o crusta frumoasa deasupra.
Se poate servi atat cald cat si rece, ca si garnitura sau ca fel principal.