joi, 13 iunie 2013

Pulpe de pui in sos de ardei cu ciuperci

De data aceasta va arat o reteta a mamei mele: Pulpe de pui in sos de ardei cu ciuperci
Este o reteta pe care a gatit-o cu drag pentru noi si mi-am permis sa o public pe blog pentru gospodinele incepatoare care doresc sa diversifice meniul cu ceva bun si rapid de facut.

Ingrediente:

6 copanele de pui
2 cepe
4 ardei grasi rosii
6 ciuperci mari
4 catei usturoi
2 linguri bulion
1 lingurita delikat
1 legatura patrunjel verde
50 g unt
sare


 Mod preparare:

Ardeii grasi se coc pe gratar, se sareaza si se pun intr-un vas acoperit. Se lasa 10 minute apoi se curata de pielita si de cotoare.

Pulpele se spala, se curata si se condimenteaza cu putin Delikat. Ceapa se taie julien, usturoiul in feliute subtiri iar ciupercile in jumatati.

Se impaneaza pulpele cu usturoi.

Se unge o tava cu unt.





Se pune un strat de ceapa apoi ardeii taiati in fasii, deasupra se pun pulpele una langa cealalta si de jur imprejur ciupercile.

Se face un sos din 2 linguri bulion, patrunjelul verde tocat, putin Delikat si 150 ml apa care se toarna peste pulpele din tava. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 30 minute la foc mare apoi se inlatura folia si se mai lasa inca 30 de minute la foc mai mic.






Pulpele de pui in sos de ardei cu ciuperci pot fi servite alaturi de un piure de cartofi.




Pofta buna.