joi, 13 iunie 2013

Prajitura cu mere (de post)

O prajitura cu mere rapida si usor de facut.



Ingrediente:

1 kg mere
1 cana zahar
1 cana faina
coaja rasa de lamaie
1 plic praf de copt
esenta de rom
1 lingurita scortisoara

Pentru glazura:
6 linguri apa
6 linguri ulei
6 linguri zahar
2 linguri cacao

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare.
Se pun la calit intr-un vas si dupa aproximativ 10 minute adaugam pe rand zaharul, aromele (coaja de lamaie, scortisoara si esenta de rom) iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Se da deoparte compozitia.




Tapetam o tava pentru cuptor cu unt si faina si punem compozitia de mere in ea, niveland frumos la suprafata.
Se da prajitura la cuptor pentru 40 minute la foc potrivit.


Pregatim o glazura din 6 linguri apa, 6 linguri ulei, 6 linguri zahar, 2 linguri cacao si un strop de esenta de rom. Se pune pe foc amestecand continuu pana se ingroasa.
Dupa ce s-a copt prajitura se scoate din cuptor, se portioneaza in bucati maricele si se toarna deasupra glazura de cacao.
Se lasa la racit in tava.
Se serveste rece.