joi, 27 iunie 2013

Dulceata de nuci verzi

Luna iunie este ideala pentru cules nucile pentru aceasta dulceata, de preferat la inceput. Nu va trebuie decat 100-120 nuci verzi, 700 g zahar, 300 ml apa si zeama de la o lamaie...si o pereche de manusi chirurgicale, caci altfel veti avea mainile negre mai bine de 2 saptamani ;)



Curatam nucile de coaja verde si le punem direct intr-un vas cu apa. Dupa ce am terminat scurgem apa si punem alta curata. Le lasam 24 de ore  timp in care le schimbam de doua-trei ori apa pana ce  nu va mai fi verzuie .
Punem apa si zaharul intr-un vas la foc mic si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul si capata consistenta unui sirop.
Adaugam nucile si zeama de lamaie si le lasam sa fiarba.
Adunam spuma care se formeaza.
Cand siropul este legat avand consistenta mierii de albine dulceata este gata.
Se pune in borcane si este ideala pentru iarna, dar mai ales in iaurt, cum imi place mie sa o mananc.