joi, 13 iunie 2013

Ciorba de catofi noi (Direse)

Ingrediente:
2 morcovi
2 cepe
1 telina mica
1 radacina patrunjel
1 radacina pastarnac
1 ardel gras
1 kg cartofi noi
2 oua
500 g iaurt cu smantana (eu folosesc iaurt de casa facut din lapte proaspat de vaca pus la prins)
O legatura patrunjel
Sare, piper, cimbru
300 x gr afumatura (muschi file afumat)


Tocam marunt legumele: ceapa, telina, ardelul, morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel, muschiul file afumat il taiem in bucatele marisoare iar cartofii ii curatam ii taiem in cubulete. Tocam marunt si patrunjelul.
Punem ceapa la calit in 2 linguri de ulei, adaugam legumele si adaugam o cana de apa. Lasam sa dea in clocot legumele. Adaugam si cartofii cubulete si completam cu apa calduta.
Condimentam cu sare, piper, cimbru si un pic de patrunjel tocat si lasam sa fiarba la foc mic pentru aproximativ 30-40 minute pana toate legumele sunt fierte. Dupa 15 minute adaugam si muschiuletul file afumat. Afumatura va da un gust deosebit ciorbei.


Separat batem ouale cu un praf de sare si le amestecam cu iaurtul de casa cu smantana. Luam 2 polonice din ciorba fierbinte si o adaugam peste iaurt si amestecam, iar apoi incorporam aceasta compozitie in ciorba de pe foc. Mai lasam pe foc 1 minut, adaugam patrunjelul verde tocat si oprim focul.
Se serveste fierbinte, cu ardei iuti murati.