duminică, 2 iunie 2013

Pasca cu branza si ciocolata


















Ingrediente:
12 oua
500 g branza
530 g smantana
400 ml lapte
400 g zahar tos
400 g zahar pudra
300 g faina
300 g margarina pentru copt (sau unt)
250 g ciocolata tocata in bucatele
1 cana nuca macinata
60 g cacao
100 g stafide
5 plicuri zahar vanilat
esenta rom
o jumatate plic praf de copt
2 lamai
50g caise confiate (goji, merisoare sau orice fruct confiat)
un praf de sare


Pentru blat: 2 oua, 150 g zahar, 150 ml lapte, 100 g margarina, 30 g cacao, o jumatate plic praf de copt stins cu zeama de lamaie, 250 g faina.
Din aceste ingrediente se face o compozitie de consistenta celei de chec care se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor pentru 15-20 minute (cat sa se intareasca putin), timp in care pregatim urmatorul strat.




Crema de branza: 500 g branza dulce se amesteca cu 2 galbenusuri, 30 g smantana, 100 g margarina, 100 g stafide, 250 g zahar pudra, 2 plicuri zahar vanilat, si coaja rasa de la o lamaie.
Cele 2 albusuri se bat bine cu un praf de sare si se incorporeaza la sfarsit in compozitia de branza.



Stratul de ciocolata: 250 ml lapte se pun la fiert cu 250 g zahar si 30 g cacao pentru 5 minute. Se lasa acest sirop la racit apoi se adauga cana de nuca macinata (aprox 250 g), 4 oua batute bine, 20 g faina, 100 g margarina, ciocolata taiata in bucati maricele, esenta de rom, un praf de sare.

Peste blatul de cacao scos din cuptor se adauga un strat de branza si apoi stratul de ciocolata.
Se da la cuptor pentru 20 de minute.






Stratul de smantana: 500 g smantana se amesteca cu 4 oua batute, 30 g faina, 3 plicuri zahar vanilat, 150 g zahar pudra si 50 g caise confiate.
Se toarna aceasta compozitie peste celelalte 3 straturi si se mai da la cuptor pentru 30 minute.