joi, 23 mai 2013

Turta Dulce (de post)






Ingrediente:

500 gr zahar
250 ml apa
250 ml ulei
1 lingurita bicarbonat de sodiu
2 linguri zeama de lamaie
1 plic zahar vanilinat
1 lingurita scortisoara
1 lingura cacao
1 lingurita zahar pudra
300 gr faina alba

Se pun la caramelizat intr-un vas 250 gr. zahar. In momentul in care tot zaharul s-a topit si a capatat culoarea maronie, adaugam 250 ml apa si amestecam continuu pentru 2-3 minute. Apoi oprim flacara si lasam la racorit.

Separat in alt vas, se freaca 250 gr. zahar cu 250 ml. ulei. Aceasta compozitie se amesteca cu cea obtinuta din apa si zahar ars, numai dupa ce aceasta s-a racit.

Adaugam o lingurita de bicarbonat stins cu zeama de lamaie, 1 plic zahar vanilinat si o lingurita de scortisoara. Amestecam totul bine si adaugam aproximativ 300 gr. de faina si o lingura de cacao.

Compozitia trebuie sa aiba consistenta compozitiei pentru chec.

Tapetam 2 tavi lungi de chec cu hartie de copt si adaugam compozitia.

Prajitura se da la cuptor pentru aproximativ 30-45 minute, la foc mic.



Cand este gata de copt, turta dulce se lasa la racorit apoi se pudreaza cu zahar.



Pofta buna.