marți, 28 mai 2013

Tort cu fructe de padure si mascarpone

Tort cu fructe de padure si mascarpone



  • 1 pachet mare pişcoturi (40 bucati)
  • 500 g brânză mascarpone (2 cutii)
  • 4 gălbenuşuri
  • 350 g zahăr pudră
  • 2-3 picături esenţă de vanilie
  • 500 ml frişcă naturală
  • 1 plic gelatina
  • 700 g fructe de padure

Preparare

 Se pun gălbenuşurile într-un bol, se mixează cu esenţa de vanilie şi cu 200 g zahăr pudră. Se obţine o cremă untoasă. Se adaugă brânza mascarpone. Se amestecă foarte bine, iar crema se lasă la rece.
În acest timp, fructele de pădure se spală şi se lasă să se scurgă pe prosoape absorbante de bucătărie. (se pot folosi si fructe congelate, trebuie doar scoase din timp din congelator pentru a avea timp sa se dezghete)
Separat, se bate frişca cu 150 g de zahăr şi se lasă la rece, împreună cu cealaltă cremă.
Pastram cateva fructe pentru ornat, iar restul de fructe le introducem intr-un blender si le pasam.

Dizolvam gelatina in 100 ml suc de fructe de padure, lasam cateva minute gelatina la inmuiat, apoi o topim pe baie de aburi. Se adauga gelatina in fructele pasate, apoi incorporam amestecul in 350 g frisca (restul de frisca o vom pastra pentru ornat)

Se ia forma de blat şi se tapetează cu pişcoturi insiropate scurt in suc de fructe de padure, atât pe margini, cât şi pe fundul formei.
Se adaugă un strat de mascarpone (jumatate din compozitie), crema din frisca si fructe de padure, un strat de pişcoturi si restul de crema cu mascarpone.  Ornam frumos cu frişcă.
Se lasă la rece cel putin 4 ore inainte de a fi servit.
Se scoate din formă şi se poate decora cu o fundă festivă roşie.