luni, 20 mai 2013

Pulpa de porc cu ciupercute pe pat de cartofi


Pulpa de porc cu ciupercute pe pat de cartofi



Ingrediente:

400 gr pulpa de porc
125 gr branza de oaie
125 gr smantana
250 gr ciuperci champignon
o legatura patrunjel
150 gr bere
2 oua
5 cartofi
30 gr unt
4 linguri ulei masline
Sare, piper, cimbru, nucsoara



Curatam cartofii, ii taiem in 4 si ii punem la fiert in apa cu sare pentru 20 min.



Feliem pulpa de porc, o condimentam cu sare si piper si o stropim cu 150 gr. bere. O lasam intr-un vas acoperit pentru a se marina 30 min.



Tocam marunt ceapa si patrunjelul si feliem ciupercile.

Punem 2 linguri de ulei de masline intr-un vas si calim pentru 5-10 min ceapa si ciupercile.


Condimentam apoi cu sare, piper, cimbru si patrunjelul tocat.

Batem bine ouale cu putina sare, adaugam smantana si branza data pe razatoarea mare.



Scurgem de apa cartofii, ii pasam si ii amestecam cu compozitia de branza, ou si smantana.

Amestecam bine totul si adaugam putina nucsoara, iar daca mai este nevoie si sare si piper.

Ungem o forma termorezistenta cu unt, punem jumatate din compozitia de cartofi, apoi punem ciupercile cu ceapa si acoperim cu restul de compozitie.



Nivelam totul si presaram bucatele de unt pe deasupra.

Dam la cuptor pentru 15 min, timp in care pregatim pulpa de porc.

Intr-un vas se pun 2 lingurite de ulei de masline si pulpa de porc marinata la prajit. Se lasa la foc mediu si se roteste carnea de mai multe ori pentru a se face uniform pe toate partile.

Pulpa de porc se serveste cu garnitura de ciupercute pe pat de cartofi, cu putin patrunjel verde tocat deasupra.




Pofta buna.