joi, 16 mai 2013

Placinta cu urda si spanac


Placinta cu urda si spanac



Ingrediente:
1 pachet foi de placinta
300 g urda de vaci
600 g spanac
1 ceapa tocata fin
3 catei usturoi
3 oua
3 linguri smantana
2 lingurițe ulei de măsline Costa D'Oro
sare, nucsoara macinata
100 g unt

Curatam spanacul si il spalam bine. Punem pe foc o oala cu apa si sare iar in momentul in care fierbe apa adaugam spanacul. Il lasam 5-6 minute, il scoatem cu o paleta intr-o strecuratoare si il lasam sa se scurga de apa. Cu ajutorul unei linguri presam spanacul pentru a elimina toata apa.


Intr-o tigaie punem 2 linguri ulei de masline Costa D'Oro si calim putin ceapa tocata fin si usturoiul mauntit.


Intr-un vas amestecam urda, spanacul tocat, ceapa si usturoiul calite, un ou, un pic de sare si putina nucsoara.




Fiecare foaie de placinta se unge cu unt topit si se impatureste de doua ori pe lungime rezultand fasii cu latimea de 5-6 cm.
Asezam pe lungime compozitia de urda cu spanac cu ajutorul unei lingurite si realizam rulouri lungi.
Tapetam o tava cu unt si asezam rulourile in ea pe doua niveluri.





Mai radem putina urda peste placinta apoi batem bine cele doua oua ramase cu 3 linguri de smantana, adaugam putin sare si turnam amestecul peste urda.






Se da la cuptor pentru 45 minute.