joi, 23 mai 2013

Mini Calzone


Mini Calzone

Ingrediente:

200 gr sunca sau muschiulet
100 gr mozzarella
100 gr ciuperci
100 gr cascaval
3 fire ceapa verde
700 gr faina alba
450 ml apa calda
3 linguri ulei masline
1/2 buc. cub drojdie
Sare, piper

Se face un aluat din faina, apa, ulei de masline, drojdie si sare. Acesta se framanta bine pe masa de lucru pana in momentul in care nu se mai lipeste. Se lasa aluatul la dospit, timp in care preparam umplutura pentru mini-calzone.

Pentru umplutura, se taie toate ingredientele in cuburi mici. Calim putin ceapa, adaugam si ciupercile si sunca sau muschiuletul, condimentam cu sare si piper si dam de pe foc. Adaugam si branzeturile si le incorporam in compozitie.




Aluatul se intinde foarte bine pe masa de lucru si decupam cercuri cu ajutorul unui castronel.





Compozitita o asezam in centrul acestor discuri, umezim putin marginile pentru a se lipi aluatul si-l indoim sub forma de semicerc. Dupa ce le-am terminat pe toate de facut, le asezam in tava de cuptor in care am pus hartie de copt si le dam la cuptor pentru aprox.45 min. Se servesc fierbinti, dar sunt la fel de bune si pentru dimineata impreuna cu un iaurt.

Deaemenea se pot face si de dimensiuni mai mici pe care le puteti praji in ulei incins.