vineri, 31 mai 2013

Melci cu spanac

Melci cu spanac

Ingrediente:
Aluat:
50 g unt
2 linguri smantana
1 ou
faina cat cuprinde
sare
Umplutura:
500 g spanac
400 g telemea rasa
1 legatura ceapa verde
1 ardel gras rosu
2 catei usturoi
1 ou
50 g unt
sare, piper

seminte de floarea soarelui

Se amesteca untul, smantana, oul si un praf de sare, se adauga faina si se framanta pana se obtine un aluat care nu se lipeste de maini.



Spanacul se spala si se opareste 5 min in apa cu sare.
Se toaca marunt ceapa, usturoiul si ardelul si se pun la calit in putin unt.
Se adauga su spanacul oparit si scurs de apa.



Se da compozitia de pe foc, se condimenteaza cu sare si piper.
Se intinde aluatul pe masa de lucru si se toarna compozitia peste el, se niveleaza uniform apoi se adauga telemeaua rasa.



Se ruleaza aluatul intr-o folie alimentara si se da la frigider pentru o ora, apoi se scoate si se taie melci de 2 cm grosime.


Se aseaza melcii intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu ou, se presara seminte de floarea soarelui pe deasupra si se dau la cuptor pentru 40 de minute.