vineri, 10 mai 2013

Dovlecei umpluti

 
 
Dovlecei umpluti
Ingrediente:
3 dovlecei
1 piept de pui
200 g ciuperci champignon
100 g mozzarella
4 linguri ulei de masline Costa D'Oro
o legatura patrunjel verde
3 oua
sare
piper
 
 
Pieptul de pui se pune la fiert in apa cu sare.
Dovleceii se spala, li se inlatura capetele si cu ajutorul unei lingurite se scobesc in interior.
 


Ciupercile curatate se spala in apa rece si se toaca marunt.


Dupa ce a fiert si carnea de pui, o tocam si pe aceasta.


Miezul dovlecelului nu il aruncam, il tocam marunt si il vom incorpora in compozitia cu care vom umple dovleceii.


Intr-un vas punem 2 linguri de ulei de masline si calim putin ciupercile. Cand au lasat putina zeama adaugam puiul tocat marunt si miezul dovlecelului. Condimentam cu sare si piper si dam deoparte compozitia.
Separat batem bine ouale cu un praf de sare si adaugam patrunjelul verde tocat.
Incorporam ouale in compozitia de pui si ciuperci.


Intr-o tava de cuptor punem 2 linguri ulei de masline si asezam dovleceii cu fata in jos. Dam tava la cuptor pentru 10 minute la foc mediu, cat sa se inmoaie foarte putin dovleceii. Ii scoatem din cuptor, ii intoarcem cu fata in sus si ii umplem cu umplutura pregatita.




Deasupra punem cateva bucatele de mozzarella si dam la cuptor pentru 30 minute sau pana capata o culoare frumoasa deasupra.





Pofta buna!